Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-15

Burokėliai, morkos, paprikos ir cukinijos draugiškai bičiuliaujasi orkaitėje su medumi.

                                                                      

 Šalia milžiniško Kalėdoms kepto mamos kalakuto visada norisi gardžių daržovių. Daržovių, kurios būtų tokios pat šventiškos, nenuobodžios ir puikaus skonio. Kvepiančios žiema, medumi ir čiobreliais. Ištarus šiuos žodžius, net nepastebi, kaip iš sandėliuko raudonuoju kilimu jau žingsniuoja gražuoliai burokėliai, morkos, nedidukė cukinija ir paprikos. Keptos orkaitėje, saldžios ir šiek tiek traškios daržovės yra vienas puikiausių garnyrų ne tik Kalėdoms, bet ir įprastoms žiemos vakarienėms.

 


INGREDIENTAI:


•    2 – 3 virti burokėliai;
•    3 vidutinio dydžio morkos;
•    1 cukinija;
•    1 paprika;
•    4 – 5 šaukšteliai medaus;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis džiovintų čiobrelių;
•    1 a.š.  alyvuogių aliejaus;
•    Sauja anakardžių.


KAIP GAMINTI:


1.Burokėlius, morkas, cukiniją bei papriką supjaustykite kubeliais arba griežinėliais.
2.Daržoves pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska bei džiovintais čiobreliais. Viską išmaišykite.
3.Daržoves sudėkite į kepimo indą ir supilkite medų. Galite daryti keliais sluoksniais, t.y., suberti pirmą sluoksnį daržovių ir supilti dalį medaus, vėl suberti daržoves ir vėl likusį medų. Apibarstykite smulkintais anakardžio riešutais.
4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol daržovės taps minkštos ir lengvai apskrus.

 

 

 

 

 

 

 

Receptas publikuotas maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys" Nr. 11 (15) Žiema 2014 :)

 

 

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK