Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-12-06

Maistingi, lengvai paruošiami ir gardūs orkaitėje kepti sorų kruopų blyneliai.

                                      

 Sorų kruopos vis dažnesnės viešnios mūsų virtuvėje ir kaskart labai džiaugiuosi joms užsukus. Tikrai. Jos puikios! Skanios, maistingos, lengvai paruošiamos ir tinkamos daugybei patiekalų. Pusryčių košei su sezoninėmis uogomis bei vaisiais, pačioms paprasčiausioms ir kartu mandriausioms salotoms, kelionių batonėliams ar saldiems pudingams. Puikiai tinka ir orkaitėje keptiems blyneliams su špinatais ir morkomis, kurie gardūs net išrankiausiems namų puotautojams! Juos paprasta valgyti ne tik su stalo įrankiais, bet ir mažais pirštukais.

 


INGREDIENTAI:


•    1 puodelis nevirtų sorų kruopų;
•    Gabalėlis sviesto;
•    2 – 3 skiltelės česnako;
•    ½  nedidelio svogūno;
•    2 smulkiai tarkuotos morkos;
•    Pora saujų šviežių špinatų;
•    ½ kiaušinio;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Keli valg. š. natūralaus jogurto.


KAIP GAMINTI:  


1.Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
2.Išvirkite sorų kruopas, kaip nurodyta ant pakuotės.
3.Gabalėlyje svieste kartu su nedideliu kiekiu vandens patroškinkite smulkintą česnaką ir svogūną. Suberkite tarkuotas morkas ir taip pat patroškinkite, kol suminkštės. Troškinimo pabaigoje suberkite špinatus. Viską išmaišykite ir palikite dar kelioms minutėms troškintis.
4.Paruoštas morkas ir špinatus sumaišykite kartu su virtomis sorų kruopomis. Įmuškite pusę kiaušinio ir išmaišykite. Galite mušti ir visą, tačiau blynukams sulipti tikrai pakanka pusės, iškepę jie būna minkštesni., tad labiau tinka vaikučiui. Pagardinkite druska ir formuokite vidutinio dydžio blynukus, kuriuos palikite kokioms 10 min pastovėti.
5.Paruoštus blynukus sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepkite orkaitėje apie 15 min., kol dailiai apskrus.   
6.Patiekite su natūralaus skonio jogurtu ar grietine.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK