35 mini keksiukai
Kai jau gruodžio pabaiga, o senelio užaugintos cukinijos vis dar pūpso pintinėje, ramiai pro jas praeiti tiesiog nepavyksta. Mintyse kokių dešimt gerų receptų, tik būtinai reikia iškepti ir keksiukus, tokius pačius paprasčiausius, bet labai pamėgtus Adelės. Su kukurūzais, kurie vėliau ima ir pasislepia visuose namuose, kai mažoji užkandžiautoja nusprendžia, kad nori valgyti juos tiesiog sėdėdama ant kilimo svetainėje. Kartais šalia mėgstu įsirangyti ir aš. Tada skelbiame pertrauką stalčių kraustymui, spintų vertimui ir abi pasišnekučiuodamos savo kalba skanaujame. Šie keksiukai yra gardūs ne tik vaikams, bet ir tėveliams, ne tik ką tik iškepti, bet ir jau spėję visiškai praaušti. Juos patogu neštis dėžutėje keliaujant į svečius, rengiant iškylas gamtoje ar tiesiog norint lengvai užkąsti. Ir jie puikiai tinka mažiems pirštukams skanauti patiems!
INGREDIENTAI:
• 2 kiaušiniai;
• 200 ml pieno;
• 50 g išlydyto sviesto;
• 2 stiklinės stambiai tarkuotų cukinijos tarkių;
• 200 g konservuotų kukurūzų;
• 70 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio;
• 2 puodeliai pamėgtų miltų (speltos, grikių ar tiesiog kvietinių).
KAIP GAMINTI:
1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2.Kiaušinius išplakite su pienu ir sviestu.
3.Į dubenį sudėkite cukinijos tarkius, kukurūzus bei kietąjį sūrį. Įpilkite plakinį ir išmaišykite.
4.Suberkite miltus ir dar kartą viską išmaišykite.
5.Kepimo formeles ištepkite riebalais, sudėkite tešlą ir kepkite apie 20 min.