Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-02-26

Ypatingai lengvai paruošiami sveikuoliški sausainiai mažiausiems smaguriautojams.

                                                                                                

 Dar visai neseniai sekmadieniai kvepėdavo šokoladiniais pyragais ar cinamoninėmis bandelėmis, klevų sirupu gardintais vafliais ar vaniliniais keksiukais, o dabar vis dažniau kvepia sveikuoliškais sausainiais. Avižiniais! Natūraliai saldintais bananais ir slyvomis, praturtintais maistingomis moliūgų bei chia sėklomis, ir taip labai mėgstamais Adelės. Iš tikrųjų, šiems sausainiams pakanka vos dviejų ingredientų – avižinių dribsnių ir banano, o visa kita mamos improvizacija. Galima rinktis  džiovintas datules, slyvas, spanguoles, įvairiausias sėklas, net riešutus.

 


INGREDIENTAI:


•    1 didesnis bananas;
•    1 stiklinė avižinių dribsnių;
•    Sauja džiovintų slyvų;
•    Sauja moliūgų sėklų;
•    1 – 2 valg. š. chia sėklų.


KAIP GAMINTI:


1.Bananą sutrinkite iki vientisos masės ir sumaišykite su avižiniais dribsniais, smulkintomis slyvomis, moliūgų bei chia sėklomis.
2.Palikite tešlą pstovėti apie valandą, kad avižiniai dribsniai išbrinktų.
3.Suformuokite norimo dydžio sausainius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min. Nesistenkite, kad jie taptų traškūs, nes sausainiai pastovėję linkę sukietėti.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK