Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-06-09

Žaismingi spagečiai mažiesiems puotautojams.

                                   

 Vaikai dievina spagečius, bet ne visada noriai valgo mėsos maltinukus. Bet šių dviejų skirtingų ir kartu tarpusavyje labai derančių ingredientų duetas gali tikrai nustebinti mažąjį pietautoją. Tereikia šiek tiek improvizacijos, šiek tiek žaismingumo ir lėkštėje bus ne šiaip makaronai su malta mėsa, bet smagūs jų lizdeliai su viduje pūpsinčiais paukšteliais.

 


INGREDIENTAI:


•    150 - 200 g kietagrūdžių spagečių;
•    1 didesnis pomidoras;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis džiovintų bazilikų, raudonėlių;
•    Sauja smulkiai tarkuoto kietojo ar kito mėgstamo sūrio;
•    150 g maltos kalakutienos;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Keli valg. š. džiūvėsėlių / speltos / grikių miltų.


KAIP GAMINTI:


1.Spagečius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės ir palikite atvėsti.
2.Puode ištroškinkite smulkiau pjaustytą pomidorą kartu su alyvuogių aliejumi, žiupsniu druskos, džiovintais bazilikais ir raudonėliais. Sutrinkite iki vientisos masės.
3.Paruoštą pomidorų padažą sumaišykite su virtais spagečiais ir pagardinkite smulkiai tarkuotu sūriu.
4.Maltą kalakutieną pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Suformuokite norimo dydžio kukulius, kuriuos dar apvoliokite džiūvėsėliuose arba grikių/speltos miltuose, kad tvirčiau laikytųsi kepant.
5.Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi. Iš paruoštų spagečių susukite lizdus ir į jų vidų sudėkite po kukulį. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol mėsa iškeps ir spagečiai šiek tiek apskrus.
6.Patiekite su mėgstamais žalumynais. Galite iš morkų ir žirnelių kukulius paversti mažais paukščiukais :)

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK