Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-01-05

6 spurgos

 

 Kai Adelė ištraukė iš stalčiaus prieš gerus kelis mėnesius pirktą ir dar nespėtą išbandyti silikoninę formą spurgoms, kažkaip pasidarė nepatogu dėti ją atgal dar keliems mėnesiams, kol prisiminsiu, kad tokią turiu. Ne, saldžių spurgų nekepiau, bet pirmą kartą pagaminau jas iš bulvių –  reikalas čia paprastas, bet labai skanus.

 


INGREDIENTAI:


•    5 – 6 vidutinio dydžio bulvės;
•    ½ nedidelio raudonojo svogūno;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnis druskos;
•    1 kiaušinis;
•    Šiek tiek pieno;
•    Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Apvirkite, kad lengvai suminkštėtų, bet iki galo nebūtų išvirę.
2.Gabalėlyje sviesto apkepkite smulkiai pjaustytus svogūno gabalėlius. Suberkite bulves, viską pagardinkite žiupsneliu druskos ir kelias minutes lengvai apkepkite.
3.Kiaušinį išplakite su pienu ir sūriu. Į plakinį suberkite bulves, viską gerai išmaišykite ir paruoštą masę dėkite į spurgų ar keksiukų formeles.
4.Kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol dailiai apskrus.
5.Patiekite su mėgstamu padažu.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK