Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-04-12

Lengvai ir greitai pagaminami kamuoliukai tikrai patiks visai šeimai.

                                                                       

 Tikrai ne kartą esu gaminusi sveikuoliškus kamuoliukus, tačiau šie pranoko visus lūkesčius – vos per kelias minutes paruošiami, skanūs, maistingi ir tokie, kuriuos drąsiai galima gaminti kartu su vaikais. Mažiems pirštukams tikrai patiks ne tik patiems formuoti kamuoliukus, bet ir begaminant pasmaguriauti - mamos ir tėčiai, pasiruoškite kakaviniams skruostams! Šiam desertui išskirtinumo suteikia GLOBUS Vital speltos grūdai ir žinau, išgirdę tai galite šiek tiek suabejoti, ar tikrai tie kamuoliukai taip patiks vaikams, bet patikėkite tikrai taip! Adelė suvalgė iškart du ir ilgai nelaukus skubėjo smaguriauti trečiojo – jie saldūs, nors nėra pridėta jokio papildomo cukraus, patogūs paimti pirštukams ir, svarbiausia, tikrai sveiki bei maistingi. Speltos grūdai turi daugiau baltymų nei įprastų kviečių grūdai, taip pat juose gausu vario, cinko, seleno bei vitaminų A, E ir D. Pagamintus kamuoliukus galite laikyti šaldytuve kelias dienas, tad jie puikiai tinka ne tik įprastą dieną norint pasmaližiauti, tačiau ir ruošiantis šventėms ar planuojant kelionę – sveikas užkandis bus visada šalia.

 


 GLOBUS Vital man tikras atradimas! Šią liniją sudaro 4 skirtingi produktai – speltos grūdai, bolivinė balanda, sojos pupelės bei mišinys su spelta grūdais. Tai sveiki ir maistingi produktai, kurie išsiskiria tuo, kad juos galima vartoti iš karto, nereikia mirkyti per naktį, virti ar kitaip ruošti – visa tai labai palengvina maisto ruošimą bei sutrumpiną laiką, praleistą virtuvėje. O tas man net labai patinka!

 


 Visi šie produktai yra išties sveiki bei maistingi. Sojos pupelės turi daug baltymų, kalcio, geležies, fosforo, karoteno, folio rūgšties. Su sojos pupelėmis galima pagaminti daug įvairių patiekalų: užtepėles, salotas, kepinius, sriubas, garnyrus ir pan.  Bolivinės balandos sėklos (kinva) yra itin svarbus proteinų (baltymų) šaltinis, ypač rekomenduojamas vegetarams. Joje gausu magnio, geležies, kalio, kalcio ir cinko, taip pat vitaminų В ir Е. Bolivinė balanda savo sudėtyje neturi glitimo.  Ji puikiai tinka salotoms, sriuboms, troškiniams, dera su pusryčių jogurtu ar sumuštiniais. Bolivinę balandą galima barstyti ant įvairių patiekalų. Tai puiki alternatyva ryžiams ar kuskusui. Speltos grūdai turi daugiau baltymų nei įprastų kviečių grūdai, taip pat juose gausu vario, cinko, seleno bei vitaminų A, E ir D.

 

 


INGREDIENTAI:


• 1 bananas;
• 150 g GLOBUS Vital spelta grūdų;
• 2 arb. š. nesaldžios kakavos;
• 3 arb. š. riešutų sviesto;
• Sauja kokoso drožlių.

 


KAIP GAMINTI:


1. Sutrinkite bananą iki vientisos masės.
2. Suberkite spelta grūdus, nesaldžią kakavą bei riešutų sviestą. Viską Sumaišykite.
3. Iš paruoštos masės formuokite vidutinio dydžio kamuoliukus.
4. Suformuotus kamuoliukus apvoliokite kokoso drožlėse. Su migdolo drožlėmis galite padaryti kamuoliukams ausytes – bus maži kiškučiai.
5. Paruoštus kamuoliukus maždaug pusvalandį palaikykite šaldytuve. Jei planuojate valgyti vėliau – taip pat laikykite šaldytuve.

 

 

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su GLOBUS.

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK