Nepaprastai paprasti sumuštiniai su avokadų – pesto užtepu, sauja šviežių gražgarsčių ir saulėje džiovintais pomidorais yra subalansuoti ne bet kokiems vakarams, o tokiems jaukiems jaukiems, kai negali nustoti šypsotis, kai jautiesi taip gerai ir taip savai, kad rodos, galėtų tos akimirkos trumpam ir stabtelti. Vakarams namuose. Su pačiais artimiausiais, su atvirais pokalbiais, su skambiu ir gardžiu juoku, su puikaus vyno taure.
INGREDIENTAI:
• Kelios mėgstamos duonos riekutės (pas mane ir vėl ciabatta);
• 1 avokadas;
• 4 – 5 šaukšteliai pesto padažo (naudojau pirktinį, bet pasižadu, kada išbandyti ir namie pasigaminti);
• Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Gera sauja gražgarsčių;
• Keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje.
KAIP GAMINTI:
1.Avokado minkštimą sutrinkite iki vientisos masės. Sudėkite pesto padažą, įlašinkite citrinos sulčių, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
2.Ant duonos riekučių tepkite storesnį sluoksnį užtepo, užberkite gražgarsčių ir padėliokite kelis saulėje džiovinto pomidoro griežinėlius + taurė vyno ir galima užkandžiauti :) Tiesa, jei norisi kiek traškesnių sumuštinukų, duonos riekutes prieš tai lengvai apskrudinkite.