Vasara ir braškės. Braškės ir močiutės kaimas. Basos kojos ir braškės. Pienas ir braškės. Braškės ir šokoladas. Plakta grietinėlė ir braškės. Braškės ir šampanas. Arba… avokadas ir braškės. Taip, avokadas. Gal kiek neįprastas, bet geras derinys, kupinas vasariško žaismingumo, ryškių spalvų ir puikaus skonio. Toks labai jau neprastas kelių minučių sumuštinis, kuriuo negėda pavaišinti nei anksti atsikėlusio vyro, nei kavos užėjusios kaimynės ar savaitgalį užsukusių draugų.
INGREDIENTAI:
• 2 mėgstamos duonos riekelės;
• 1 avokadas;
• Kelios braškės;
• Šlakelis balzamiko padažo;
• Keli mėtų arba melisos lapeliai;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų arba citrinpipirių.
KAIP GAMINTI:
1.Avokadą sutrinkite šakute, pagardinkite druska, pipiriukais ir citrinos sultimis.
2.Duonos riekes lengvai paskrudinkite ir užtepkite avokado užtepą.
3.Dėkite braškių griežinėlius, apšlakstykite balzamiko padažu ir papuoškite mėtų lapeliais.