Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-10-25

Traškios brusketos su moliūgais ir sūriu yra puikus pasirinkimas rudens vakarams!

                                                                               

  Koks ruduo be margaspalviais lapais pasipuošusioje vagoje įsitaisiusių moliūgų! Dideli ar maži, kreivi ar tobulai apvalūs, visi jie tikras džiaugsmas sotiems troškiniams, tirštoms sriuboms, pūstažandžiams blynams ar lengviems užkandžiams. Ypač gardžios brusketos su moliūgais bei sūriu, puikiai tinkančios jaukiems šaltuko vakarams, kai iš stalčiaus skubi išsitraukti močiutės megztas vilnones kojines, įsisupti į pledą ir įsijungti mėgstamą serialą. Tikras rudeninis šypsnis! :)

 


INGREDIENTAI:


•    Kelios mėgstamos duonos riekelės (aš dažniausiai renkuosi ciabattą);
•    Gabalėlis moliūgo;
•    ½ avokado;
•    1 a.š. grietinės;
•    Šlakelis citrinos sulčių;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Žiupsnis raudonėlių;
•    Gabalėlis turimo sūrio, tinka balto ir mėlyno pelėsio sūriai, kietieji sūriai ir pan.
•    Keli saulėje džiovinti pomidorai.

 


KAIP GAMINTI:


1. Dalį moliūgo nulupkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Juos pagardinkite druska, raudonėliais ir lengvai apkepkite orkaitėje, kol suminkštės.
2. Mėgstamos duonos riekes aptepkite avokado užtepu (avokadas, šaukštelis grietinės, šlakelis citrinos, žiupsnis druskos bei pipirų).
3. Dėkite ant paruoštos duonos riekelių apkeptus moliūgų gabalėlius ir turimus sūrius. Galite žaisti: vienus sūrius maišyti su kitais, paskaninti saulėje džiovintais pomidorais ar kitais turimais priedais. Jei norisi aštriau, nepamaišys ir čili pipiriuko vienas kitas griežinėlis. Viską dėkite į orkaitę (įjungę vėjelį) ir dar kelias minutes paskrudinkite, kol sūriai lengvai išsilydis.

 

     

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK