Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-14

Nenuobodus, labai gardus sumuštinis lengvai vakarienei su taure mėgstamo vyno.

                                                                                    

 Virtuvė - tai vieta, kurioje puodai, keptuvės, samčiai ir šakutės pilni improvizacijos. Čia gimsta skaniausios kulinarinės mintys ir patiekalai, kuriais negėda vaišinti taip dažnai užsukančių kaimynų. Ir visai nesvarbu, ar tai prašmatniausias jautienos steikas, puiki daržovių sriuba, saldžiausias šokoladinis kepinys ar tiesiog dar neragautas sumuštinis. Ypatingai jei tai kvietinės baltos duonos, burokėlių, karamelizuotų svogūnų bei mėlynojo pelėsinio sūrio kvartetas. Šis visada didingai garsių aplodismentų šurmulyje žingsniuoja raudonuoju kilimu tiesiai ant vakarienės stalo. Toks lengvas, skanus keturių puikių ingredientų derinys.

 


INGREDIENTAI:


•    1 nedidukas svogūnas;
•    Gabalėlis sviesto;
•    1 a. š. rudojo cukraus;
•    1 burokėlis;
•    2 riekelės mėgstamos duonos (skanu su kvietine);
•    Gabalėlis mėlynojo pelėsio sūrio;
•    Kelios gražgarstės papuošimui.


KAIP GAMINTI:


1.Svogūną supjaustykite griežinėliais ir juos lengvai apkepkite gabalėlyje sviesto. Suberkite 1 a.š. rudojo cukraus ir kartas nuo karto pamaišydami leiskite jiems karamelizuotis.
2.Burokėlį supjaustykite plonais griežinėliais ir pagardinkite druska bei juodaisiais pipiriukais. Šiuos griežinėlius lengvai kepkite toje pačioje keptuvėje, kurioje karamelizavosi svogūnai, tegu trupinėlis rudojo cukraus saldumo persiduoda ir jiems. Jei reikia, įdėkite dar šiek tiek sviesto.
3.Ant duonos riekelių dėkite burokėlių griežinėlius, karamelizuotus svogūnus ir mėlynojo pelėsio sūrį. Lengvai apskrudinkite orkaitėje, kol sūris pradės lydytis. Papuoškite gražgarstėmis.

 

 

Idėja: crushmag-online.com

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK