Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-04-20

Traškus keptos duonos tortas tiek kasdienai, tiek šventėms - lengva pagaminti, skanu ragauti. 

                                                                    

  Keptos duonos tortas arba tikrai geriausias artėjančio savaitgalio planas! Traškiai gardus, lengvai česnakinis keptos duonos tortas, kurį pagaminti prireiks vos kelių neįmantrių ingredientų ir lygiai tiek pat minučių. Skamba puikiai, tiesa? Taip ir yra! Šiam tortui šventinės nuotaikos suteikia Gardėsio "Jorės" duona su saulėgrąžomis, kurią supjausčius lazdelėmis ir apkepus orkaitėje, galima mėgautis išskirtiniu duonos skoniu. Geriau nebūna!

 

 

 

INGREDIENTAI:

 

•580 g "Jorės" duonos su saulėgrąžomis;
•Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
•Žiupsnis druskos;
•Kelios skiltelės česnako;
•150 g tarkuoto kietojo sūrio;
•250 g lydyto tepamo sūrio;
•Keli arb. š. majonezo

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Duoną supjaustome lazdelėmis ir sudedame į kepimo skardą. Pagardiname alyvuogių aliejumi ir žiupsniu druskos. Kepame 190° orkaitėje apie 15 minučių. Paliekame atvėsti.
2.Atvėsusias duonos lazdeles įtriname česnaku.
3.Paruošiame padažą - sumaišome lydytą sūrį su majonezu bei smulkiai tarkuotomis keliomis skiltelėmis česnako. Dalį padažo supilame į indelį.
4.Duonos lazdelių galus merkiame į likusį padažą ir apvoliojame tarkuotu sūriu. Išdėliojame jas keliais aukštais apvaliai taip, kad gautųsi kaip tortas. Padekoruojame ir patiekiame. Į duonos vidurį galima dėti tiek indelį su padažu, tiek įvairias mėsytes bei sūrį.

 

 

Reklama | Gardėsis 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK