Kiti užkandžai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-11-14

Kokie gardūs tie namuose kepti bulvių traškučiai, taip ir norisi juos traškenti vėsiais vakarais! :)

                                                                                         

  Mūsų šeimoje nebuvo madinga pirkti bulvių traškučius. Ir jei kartais mažų rankyčių dėka jiems pavykdavo įšokti į pirkinių krepšį, ilgai ten neužsibūdavo, mamos žvilgsnis iškart leisdavo suprasti, kad ir šį kartą grįšime namo be jų. Taip, tada mes su sese raukydavome nosis ir tapdavome pačiomis nelaimingiausiomis pirkėjomis visoje parduotuvėje, tačiau dabar prisiminusios tas akimirkas tik garsiai nusijuokiame ir puolame kartu skusti bulves. Iki šiol dar yra išlikęs tas nekantrus noras stebėti orkaitę, kol grakščios bulvių riekelės taps traškiomis damomis. Neabejotinai, naminiai bulvių traškučiai kur kas skanesni ir sveikesni nei pirktiniai.

 


INGREDIENTAI:


•    Kelios bulvės;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves nuskuskite ir supjaustykite skustuku arba tarka labai plonomis riekelėmis. Jas valandžiukę pamirkykite šaltame vandenyje, galite net kelis kartus perplauti. Tai nėra būtina, tačiau bulvės greičiau ir traškiau iškepa.
2.Bulvių riekeles pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus, juodaisias pipiriukais ir druska. Jei norisi kiek pikantiškesnio skonio – sužaiskite su prieskoniais, spintelėse paieškokite aitriųjų paprikų miltelių, saldžiosios paprikos miltelių, čiobrelių, rozmarinų ar kitų mėgstamų prieskonių.
3.Į kepimo indą įtieskite kepimo popierių ir išdėliokite bulvių riekeles. Jas galite glaudžiai sudėti viena šalia kitos, tačiau pasistenkite nesudėti keliais „aukštais“, nes kitaipo bulvės neiškeps traškiai. Kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 10 - 15 min. Vis patikrinkite, nes kartais jos mėgsta iškepti greičiau. Iškeptus bulvių traškučius paragaukite, jei reikia dar pagardinkite druska ar kitais prieskoniais. P.S. Galite kepti ir aliejuje, tačiau kam bereikalingi riebalai. Ir labai labai skanu su padažu, kad ir paprastu jogurtiniu, kuriam reikės natūralaus skonio jogurto, vienos kitos skiltelės česnako ir prieskoninių žolelių: bazilikų, rozmarinų, čiobrelių ar visos nedidukės saujos kitų mėgstamų :)

 

 

         

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK