Kai atidarius šaldytuvą pamatai, kad turi varškės, iš kurios planavai gaminti varškėtukus lengvai vakarienei ir, kai visai ne-tyčia (o gal ir tyčia, kas gi gerų dalykų atsisakys) akys užkliūna už tik neseniai pradaryto saulėje džiovintų pomidorų indelio, abejonių nelieka – varškėtukai dar palauks, dabar gardžiosios užtepėlės eilė! :) O jei dar taip visai netyčia vyras grįžo su šviežiai iškeptos duonos kepalu – tai vajė, čia jau išvis skanumas iki pat dangaus laukia. Žinau, tokių sutapimų pasitaiko retai, bet jau kaip pasitaiko, tai labai gardu būna! :)
INGREDIENTAI:
• 180 g varškės;
• 90 g saulėjė džiovintų pomidorų aliejuje;
• Nedidelė sauja šviežių baziliko lapelių;
• Žiupsnelis provanso žolelių.
KAIP GAMINTI:
1.Varškę sutrinkite su džiovintais pomidorais bei baziliko lapeliais.
2.Gautą masę pagardinkite provanso žolelėmis ir patiekite su mėgstama duona. Man skaniau, kai ji dar būna lengvai apskrudusi ir šiltutė :)