Koks puikus ilgų vakarų draugas yra humusas! Su įvairių daržovių lazdelėmis, krekeriais ar tiesiog mėgstamos šviežios duonos riekėmis. Ypatingai lengvai paruošiamas, maistingas, sotus, skanus ir tikrai nenuobodus. Nenuobodus, nes kaskart galima jį gardinti skirtingais ingredientais, suteikiančiais naujų skonių ir spalvų. Tam puikiai tinka net orkaitėje kepti burokėliai ir morkos, kurie tikrai nepagaili šiek tiek pikantiškumo ir neįprastumo.
INGREDIENTAI:
• 480 g arba 2 skardinės konservuotų avinžirnių;
• 4 skiltelės česnako;
• ½ citrinos sulčių;
• Žiupsnelis druskos;
• Žiupsnelis juodųjų pipirų;
• Žiupsnis sezamo sėklų;
• 1 – 2 burokėliai;
• 2 didesnės morkos;
• 60 g smulkiai tarkuoto parmezano;
• Sauja graikiškų riešutų.
KAIP GAMINTI:
1.Burokėlius bei morkas švariai nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min., kol suminkštės. Palikite atvėsti ir vėliau nulupkite.
2.Vieną indelį konservuotų avinžirnių sutrinkite iki vientisos masės su dalimi česnako, citrinos sultimis, druska, juodaisiais pipirais, sezamo sėklomis bei morkomis. Paruoštą morkų humusą pagardinkite parmezano sūriu.
3.Kitą indelį konservuotų avinžirnių sutrinkite iki vientisos masės su dalimi česnako, citrinos sultimis, druska, juodaisiais pipirais, sezamo sėklomis, burokėliais bei graikiškais riešutais. Paruoštą burokėlių humusą pagardinkite parmezano sūriu.