Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2025-02-13
Traškios išorėje ir minkštos viduje, lengvai saldžios, su jaukiu cinamono poskoniu ir šokolado padažu.


Drauge su AIBE turime itin skanų planą Valentino dienai - kepame čiūros spurgytes, kurios tikrai nepaliks abejingų! Šios spurgytės yra ne tik žaismingos širdelės formos, traškios išorėje ir minkštos viduje, bet ir lengvai saldžios bei itin paprastai pagaminamos. Ir skaniausia jomis mėgautis merkiant į dar šiltą juodojo šokolado padažą – pažadame, jų tikrai greitai neliks ir norėsis kepti dar ne kartą.
INGREDIENTAI:
• 1 puodelis vandens;
• 100 g sviesto;
• 2 arb. š. cukraus;
• Žiupsnis druskos;
• 1 puodelis miltų;
• 1 l “Bionaturalis” ekologiško saulėgrąžų aliejaus;
• 100 g cukraus;
• Keli arb. š. cinamono;
• 100 g juodojo šokolado;
• 100 ml riebios grietinėlės
KAIP GAMINTI:
1.Į puodą pilame vandenį, dedame sviestą, beriame cukrų bei druską ir viską maišant užverdame. Tuomet pilame miltus ir maišome mediniu šaukštu, kol tešla taps vientisa. Paliekame ją kelioms minutėms atvėsti.
2.Į tešlą po vieną įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome, kol tešla tampa vietisa ir glotni.
3.Konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu pripildome tešla ir ant kepimo popieriaus lapelių suformuojame širdelės formos spurgytes.
4.Dideliame puode įkaitiname aliejų ir dedame į jį paruoštas čiūras kartu su kepimo popieriumi – šis greitai atlimpa ir galima iškart išimti. Spurgytes kepame po kelias minutes iš abiejų pusių.
5.Iškepusias spurgytes apvoliojame cukraus ir cinamono mišinyje ir patiekiame su šokolado padažu, kurį labai paprasta pagaminti – puodelyje įkaitiname grietinėlę, sudedame šokolado gabalėlius ir maišome, kad padažas taps vietisas.
Reklama | AIBĖ