Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-03-31

Lengvai pagaminamos ir tikrai labai skanios bulvės, puikiai tinkančios šeimos pietums ar vakarienei.

                                                          

 Kas vakarienei? Įdarytos bulvės su labai traškia luobele! Tokios skanios ir taip lengvai pagaminamos, kad vos paragavus jau įtraukiau jas į pačių mėgstamiausiųjų sąrašą - taip ruošiamas bulves kaskart galima skaninti skirtingais pagardais, tad tikrai greitai nepabos. Taip puikiai tinka mėgstamas kumpis, žalumynai, skirtingi sūriai ar užtepėlės. Lengva eksperimentuoti ir atrasti vis naujus tos pačios bulvės skonius, kurie traškioje luobelėje tik dar labiau išryškėja!

 


INGREDIENTAI:


• 8 bulvės;
• Šlakelis alyvuogių aliejaus;
• Žiupsnis druskos;
• 50 ml  grietinėlės / pieno;
• 80 g tarkuoto kietojo sūrio.


KAIP GAMINTI:


1. Bulves labai švariai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Pagardinkite bulves alyvuogių aliejumi bei druska. Dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Išimkite atvėsti.
3. Atvėsusias bulves perpjaukite perpus, pagardinkite vidų šlakeliu alyvuogių aliejaus bei druska ir dėkite atgal į orkaitę dar kokioms 15 minučių. Išimkite atvėsti.
4. Iš perpjautų bulvių atsargiai išimkite viduriuką. Su šakute sutrinkite iki vientisos bulvių košės.  
5. Gautą bulvių košę pagardinkite grietinėle / pienu, kietuoju sūriu ir kitais mėgstamais ingredientais.
6. Bulvių košę dėkite į bulvių luobeles ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje dar 5 – 10 min., kol sūrys išsilydis.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK