Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-10-09

Toks pūrus, toks lengvas ir labai skanus varškės apkepas su saldžiomis kokoso drožlėmis :)

                                                        

  Kartais taip gera ir smagu bent trumpam pasijusti savimi patenkinta ir besididžiuojančia šeimininkute virtuvėje, ir visai nesvarbu, kad viso šito kaltininkas… varškės apkepas! :) Taip, taip, tas pats varškės apkepas, kurį daugelis sėkmingai kepa namuose, skaniai ragauja su šeimyna ir nemato jokio vargo. Turbūt ir man viskas būtų buvę paprasčiau, jei šis ponulis nebūtų toks užsispyręs, tačiau susidraugauti mums sekėsi sunkiai, tai ne toks pūrus, tai kiek sukritęs gaudavosi, žodžiu, priešinosi kaip reikalas. Bet štai vieną vakarą (pagaliau, pagaliau, pagaliau!) pavyko ir man iškepti tokį varškės apkepą, koks ir turėtų būti: pūrų, lengvą ir labai skanų! Kaip sakoma, koks n-tasis kartas vis tiek nepameluoja ir ta laimė nusišypso, šį kartą dar ir su kokoso trupinėliais :)

 


INGREDIENTAI:


•    700 g varškės;
•    9 šaukštai manų kruopų;
•    1 puodelis pieno (250 ml);
•    3 kiaušiniai;
•    2 a. š. vanilinio cukraus;
•    5 šaukštai cukraus;
•    2 šaukštai kokoso drožlių.


KAIP GAMINTI:


1.Manų kruopas užpilkite pienu ir leiskite joms išbrinkti.
2.Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir juos gerai suplakite iki vientisos masės kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Turi gautis toks “gogel mogel”, kuriam negaliu vis atsispirti ir kokį šaukštą kitą paragauju! :)
3.Sudėkite varškę ir mediniu šaukštu arba tiesiog trintuvu gerai viską sutrinkite, kad neliktų stambių gumulėlių.
4.Supilkite pieną su manų kruopomis.
5.Kiaušinio baltymus suplakite iki standžių putų ir taip pat supilkite kartu su kitais produktais. Gautą  masę pagardinkite kokoso drožlėmis, aš dėjau gerą šaukštą. Viską dar kartą gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo indą.
6.Kepkite 180 – 200 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.
7.Kepimo pabaigoje apibarstykite varškės apkepą kokoso drožlėmis.

 

 

          

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK