Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-08-14

Ypatingai lengvai paruošiamas, gardus ir puikiai tinkantis visai šeimai.

                                                                       

 Kai vasara keliauja į pabaigą, o pintinėse vis dažniau karaliauja pomidorai, metas gaminti nepaprastai skanų, lengvai paruošiamą ir visą šeimą pradžiuginantį pyragą su skirtingų spalvų pūstažandžiais bei maskarpone! Ir paslapties čia nėra jokios, tiesiog  prireiks kelių ingredientų, šiek tiek laiko virtuvėje ir viskas, pyragas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei, bus pagamintas. Nesuvalgius iškart, jį drąsiai galite neštis pietų dėžutėje arba papildyti iškylų krepšį - keliones ir gamtą jis tikrai mėgsta.

 


INGREDIENTAI:


• 200 g miltų;
• 100 g sviesto;
• Žiupsnis druskos;
• 500 g maskarponės;
• 2 kiaušiniai;
• Keli didesni, keli mažesni pomidorai;
• Žiupsnis bazilikų;
• Žiupsnis raudonėlių;
• Sauja šviežių bazilikų / gražgarsčių.

 

KAIP GAMINTI:


1.Kepimo orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
2.Išsukite sviestą, miltus, druską, kol gausis stambūs trupiniai. Tešlą suspauskite į rutulį ir dėkite 5 – 10  min. į šaldytuvą.
3.Kepimo indą ištepkite sviestu ir padenkite tešla. Paruoštą kepimo indą dėkite į įkaitintą orkaitę 10 – 15 min., kol tešlą lengvai apkeps. Galite suberti žirnių ar pupų, kad tešla nenuslystų žemyn.
4.Maskarponę iššsukite su kiaušiniais, kol taps vientisa masė. Pagardinkite ją druska, radonėliais bei bazilikais.
5.Iškepusią tešlą palikite atvėsti. Jau atvėsus, supilkite paruoštą maskarponės masę. Ant viršaus sudėliokite skirtingų pomidorų griežinėlius. Pagardinkite bazilikais bei raudonėliais.
6.Pyragą dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 20 – 25 min. Pyragą palikite atvėsti. Paskaninkite jį šviežiais bazilikais arba gražgarstėmis.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK