Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-28

                                                                 

      Bulviniai blynai yra vienas mėgstamiausių mano patiekalų, jau nuo pat mažens esu visiškai "bulvinė" ;) Mano blynai yra paprasti ir niekuo neišsiskiriantis iš daugelio ir dažniausiai juos mėgstu valgyti su varškės padažu ;)

 

INGREDIENTAI:

 

•    1 kg. bulvių;
•    1 kiaušinis;
•    Keli šaukštai miltų (nėra būtina)
•    Pakelis varškės;
•    Pusė stiklinės pieno;
•    Žiupsnelis druskos ir pipirų.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.    Bulves sutarkuokite smulkiai. Jei bulvės labai vandeningos, dažnai nuspaudžiu truputį sulčių arba dedu daugiau miltų.
2.    Į bulvių tarkius įmuškite kiaušinį, jei norite, įdėkite kelis šaukštus miltų ir pagardinkite druska, pipiriukais.
3.    Įkaitintame aliejuje kepkite norimo dydžio blynus.
4.    Varškę gerai išsukite su pienu, pagardinkite druska ir pipirais.

 

Virtuvės užrašai: jei po ranka nėra pieno, padažui puikiai tinka ir grietinė ;)

 

                                

                  Ir geriausia blynų saugotoja! Kol fotografavau, nei per žingsnį neatsitraukė :)

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK