Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-07-29

Figų džemas ir mėlyno pelėsio sūris sukuria nuostabų derinį, kuriam ne taip lengva atsispirti... :)

                                                                          


     Nuostabųjį figų džemą, kad ir kaip būtų banalu, atradau saulėtoje Tenerifėje. Iki šiol neteko su juo susidurti iš arčiau, todėl likau taip susižavėjusi jo skoniu, konsistencija, kad nedvejodama kelis indelius parsivežiau namo tikėdamasi paįvairinti savo mažus eksperimentinius nuotykius virtuvėje. Ir tikrai pavyko, nes niekaip negaliu juo atsidžiaugti ir vis randu kur sėkmingai pritaikyti! Štai, kad ir super paprasta idėja su ciabatta, figų džemu bei mėlyno pelėsio sūriu. Tiesiog nuostabus derinys vertas pačių didžiausių liaupsių bei aplodismentų. Man laaaabai patiko, todėl plačiai šypsodamasi dalinuosi šiuo nedideliu atradimu! :)

 

      

 

             


INGREDIENTAI:


•    1 pailga ciabatta (ar kita mėgstama duonelė);
•    250 g sūrio su mėlynu pelėsiu;
•    Keli šaukštai figų džemo.


KAIP GAMINTI:


1.Duoną supjaustykite vidutinio storio riekelėmis.
2.Ant duonos riekučių dėkite sūrio gabaliukus ir figų džemo.
3.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Sudėkite paruoštus sumuštinukus. Tačiau juos kepkite labai trumpai, vos kelias minutes, kol sūris lengvai išsilydys :) Svarbu, ne perkepinti, nes duonelė tampa per daug traški, o ir sūris nebedraugiškai išsilydęs :)

 

               

 

               

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK