Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-02-07

Vieni geriausi kelionių draugų: kai norisi skaniai, sočiai, paprastai ir kartu neįprastai.

                                                                                  

 Mūsų šeimos draugystė su sumuštiniais ilgą laiką buvo nuobodi: paprasti su sūriu ir kumpio gabalėliu, kepti kiaušinio plakinyje ar lengvai skrudinti bei aptepti braškių uogiene. Kaskart taip pat. Šalia dar didelis arbatos puodelis, kelios minutės pusryčių ir skubame visi nuo stalo. Kai išsiruošdavome į kelionę automobiliu, šalia ir vėl pūpsodavo didelis krepšys tų nuobodžių sumuštinių bei daugybę pasimetusių pomidorų ir keli salotų lapai. Visai be reikalo mes taip nedraugavome! Pasirodo, sumuštiniai ne tokie jau ir nuobodūs, o eksperimentai su jais tiesiog užburiantys ir kaskart gardesni! Bent jau pusryčiai ir kelionės automobiliu tikrai nebeprailgsta. Ypač, kai tame pačiame iškylų krepšyje pūpso traškūs suvožtiniai su varškės užtepu, rūkytos lašišos gabalėliais, saulėje džiovintais pomidorais ir visa sauja gražgarsčių.

 


INGREDIENTAI:


•    Keturios mėgstamos kvadratinės duonos riekės;
•    Keli šaukštai varškės užtepėlės;
•    Gabalėlis rūkytos lašišos;
•    Keli saulėje džiovinti pomidorai;
•    Sauja šviežių gražgarsčių.


KAIP GAMINTI:


1.Duonos riekes lengvai apskrudinkite iš abiejų pusių.
2.Jas aptepkite varškės užtepėle, kurią lengva pasigaminti patiems: sutrinkite varškę su šaukšteliu grietinės, pagardinkite džiovintomis žolelėmis ir žiupsneliu druskos.
3.Dėkite gražgarstes, lašišos bei saulėje džiovintų pomidorų gabaliukus.
4.Suvožkite paruoštas duonos riekes ir perpjaukite trikampiukais.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK