Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-04-19

Vienas iš skanesnių burgerių ir dar visas naminis naminis, toks tikras puikuolis skanuolis.

                                                                         

 Jei jau burgerį pavyko pasigaminti namuose, tai beveik garantuoju, kad tapsite labai priekabūs jų ragautojai mieste. Girsite ir girsitės savo skaniu puikiuoju burgeriu: tarp bandelių bus pasislėpęs didesnis kokybiškos jautienos maltinukas, daugiau daržovių (o jei tai vasaros metas ir skintos savame darže, nedvejodami pridėsite penkis pliusus), ne per daug padažo, neriebus ir puikaus skonio. Dar jei bandelės keptos namuose, tai tapsite tikru burgerių žinovu! Šiek tiek juokauju, bet tiesos tame yra, naminis burgeris yra naminis. Jis vertas aplodismentų ir liaupsių. Ir tikrai nepriskiriamas nesveiko maisto kategorijai. Ypatingai tuomet, kai šalia jautienos maltinuko įsitaiso salotos, pomidorai, špinatai bei gvakamolė. Tikra skonių bomba, kuri nekantrauja būti išbandyta ir įvertina 10/10. Arba 9/10 dėl pirktinių bandelių, paskata kitam kartui pasirūpinti naminėmis :)

 


INGREDIENTAI:


•    4 mėgstamos bandelėms burgeriams;
•    600 – 800 g jautienos;
•    1 nedidukas svogūnas;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    2 avokadai;
•    ½ nediduko mėlynojo svogūno;
•    Žiupsnelis citrinos sulčių;
•    Keli vyšniniai pomidoriukai;
•    4 riekelės čedario sūrio;
•    2 dideli pomidorai;
•    Keli salotų lapai;
•    Sauja šviežių špinatų;
•    Keli šaukšteliai majonezo.


KAIP GAMINTI:


1.Jautieną sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūno gabalėliais bei pagardinkite druska, pipiriukais. Formuokite didesnius maltinukus.
2.Paruoštus maltinukus kepkite grilio arba paprastoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gerai iškeps. Papilldomų riebalų kepimui nebereikia.
3.Avokadų minkštimą sutrinkite iki vientisos masės, įpjaustykite vyšninius pomidoriukus bei mėlynojo svogūno griežinėlius. Pagardinkite citrinos sultimis, padruskinkite, papipirinkite ir gerai išmaišykite.
4.Bandeles perpjaukite perpus ir kai maltinukai bus beveik iškepę, kelias minutes paskrudinkite orkaitėje.
5.Traškias bandeles lengvai aptepkite majonezu. Ant apatinių bandelių dalių dėkite salotų lapus, po kelis pomidoro griežinėlius, maltinuką, čedario sūrį, špinatus ir storesnį sluoksnį gvakamolės. Suvožkite ir patiekite su naminėmis bulvių lazdelėmis.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK