Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-09-21

Ypatingai lengvai paruošiamas ir labai rudeniškas receptas visai šeimai.

                                                                          

Obuolių pyragas, karamelė su sūdytu sviestu ir vaniliniai ledai. Vienas geriausių rudens trio – jaukus, kvepiantis, saldus ir labai skanus. Toks, kurį ragaujant mintyse nusikeli tiesiai į Prancūziją. Tikrai! Į jos siauras gatveles, į tas nedidukes kavinukes, kuriose auksinį rudenį gali mėgautis arbatos puodeliu bei ką tik iškepto obuolių pyrago gabalėliu. Tai kelionių magija, kurią gali patirti kartu su LIDL – šią savaitę čia tikrai gausi prancūziškų skonų fiesta, kurioje galima rasti ne tik tikrą prancūzišką karamelę su sūdytu sviestu, kuri taip tobulai dera su naminiu obuolių pyragu, tačiau ir gausų pasirinkimą sūrių, midijas, varlių šlauneles, vytintus kumpius ir gausybę gardžių desertų saldžioms akimirkoms. Délicieux!

 

 


INGREDIENTAI:


•DUC DE COEUR karamelė su sūdytu sviestu;
•1 ½ puodelio miltų;
•6 arb. š. rudojo cukraus;
•Žiupsnis druskos;
•120 g sviesto;
•Šlakelis vandens;
•4 – 5 didesni obuoliai;
•Žiupsnis cinamono;
•Sauja smulkintų žemės rešutų;
•1 kiaušinis;
•Vaniliniai
ledai.

 


KAIP GAMINTI:


1.Sviestą, miltus, 3 arb. š. cukrų bei druską sutrinkite iki trupinių ir suformuokite tešlos kamuoliuką. Kol ruošite obuolius, palikite jį trumpam šaldytuve.
2.Nulupkite obuolius ir supjaustykite griežinėliais. Pagardinkite juos cinamonu ir likusiu cukrumi.
3.Lengvai iškočiokite tešlą. Į jos vidų sudėkite paruoštus obuolius ir užlenkite tešlos šonus. Ant pyrago pabarstykite žemės riešutus ir lengvai užliekite karamele su sūdytu sviestu.
4.Paruoštą pyragą kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 35 – 40 minučių.
5.Iškepusį pyragą ragaukite su ledais. Nepagailėkite dar šiek tiek karamelės – ji čia labai tinka!

 

#reklama #LidlPartnerystė #Lidl

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK