Manieji sekmadieniai retai būna saldūs. Dažniau jiems būdingi ypatingi pusryčiai ar ilgiau ruošiami pietūs. Kartais nesuplanuotos išvykos į gamtą ar dar nespėtą aplankyti jaukų restoranėlį. Ar tiesiog tingus laikas su mėgstamos muzikos garsais, užsakyta pica ir taure šalto alaus. Bet kartais, tikrai kartais taip nuoširdžiai pasiilgstu to kepinių aromato, pasklindančio po namus, miltuotų rankų ir cukraus pudros kalnų, saldžių akimirkų su mėtų arbata ir mylimu žmogumi šalia, kad puolu vartyti mamos ranka rašytą receptų sąsiuvinį ir ieškoti skonių. Šis varškės pyragas yra puikus! Pagaminamas labai lengvai, ne per saldus, neriebus ir paragavus norisi ragauti dar ir dar kartą.
INGREDIENTAI:
• 300 ml miltų;
• 50 ml cukraus;
• 3 v.š. nesaldžios kakavos miltelių;
• 200 g sviesto;
• 3 v. š. grietinės;
• 2 kiaušiniai;
• Indelis kondensuoto pieno;
• 500 g varškės;
• Gera sauja smulkintų kepintų žemės riešutų.
KAIP GAMINTI:
1.Miltus, cukrų, nesaldžios kakavos miltelius, grietinę bei sviestą sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki trupinių. Galite tai padaryti ir pirštais. Jei tešla taps vientisa, nieko tokio.
2.Kepimo skardą ištepkite sviestu ir sudėkite pusę kakavinės tešlos, kaip pyrago pagrindą. Jį kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 15 min.
3.Varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius sutrinkite šakute iki vientisos masės. Likę varškės gabaliukai puikiai tinka pyragui.
4.Ant apkepusio pyargo pagrindo, supilkite paruoštą varškės masę. Viską vėl dėkite į orkaitę ir kepkite apie 10 min.
5.Apkepus ir antram varškės sluoksniui, ant viršaus sudėkite likusią kakavinės tešlos dalį. Apibarstykite smulkintais keptais žemės riešutais.
6.Kepkite pyragą dar apie 30 min.
7.Iškepusį pyragą palikite kelioms valandoms atvėsti ir pradėkite skanauti.