16 cm tortukas
6 mėnesiai! Lygiai tiek, kai mes du nerūpestingi jaunuoliai tapome atsakingais tėvais, lygiai tiek, kai namuose apsigyveno mūsų laimė ir kai vis dažniau norisi sustabdyti laiką, nes jis bėga per greitai. Visas pusmetis, atrodo tiek daug, ir kartu taip mažai. Kol dar nebuvo mūsų mažos trapios ir kartu garsios laimės, neįsivaizdavau, kad galiu taip stipriai mylėti, tai tikrai, taip labai, taip besąlygiškai. Kol nebuvo jos, nebūčiau patikėjusi, kad ryte norėsiu pabusti anksčiau ir stebėti ją miegančią, o vakare basomis kojomis tyliai tyliai nutipenti į kambarį, atsistoti šalia lovytės ir užsibūti ilgiau. Nes taip nuostabu matyti savo besiilsinčią laimę. Kol nebuvo jos, dėl nieko taip labai nesijaudinau ir kartu taip labai nesidžiaugiau. Aš net tiek daug nešokau ir taip nedainavau, kol mano rankose nebuvo jos, mūsų laimės! Ir tos lekiančios akimirkos man neatrodė tokios trumpos, ir tokios svarbios, o dabar norėtųsi jas visas sustabdyti vien tam, kad tokią mažą mažą savo laimę galėčiau dar ilgai laikyti rankose, kad galėčiau nesustodama ją išbučiuoti milijonus kartų, kad dar ir dar kartą pamatyčiau jos pirmąją sąmoningą šypsensą, skirtą tik man, išgirsčiau pirmą juoką ar pajusčiau pirmąjį apkabinimą. Kaip nuostabu turėti savo laimę! Tas jausmas netelpa širdyje, netelpa visoje manyje, visame pasaulyje. Jis toks didelis, toks nepakartojamas ir visa apimantis.
Kiekvienas mėnesis yra tarsi mažytė šventė, o čia visas pusmetis! Apvalaus šešetuko proga mano laimė pirmą kartą rimtai apgnaibė jai skirtą tortą, mažiems pirštukams taip patiko minkštas maskarponės ir sūrio tortas, kad jis vos fotosesijos metu nesugriuvo :) Bet skonis nuo to tikrai nenukentėjo, įtraukiu jį į mėgstamiausių sąrašą, nes ypatingai greitai pagaminamas, visiškai nereiklus ir labai gardus.
INGREDIENTAI:
• 180 g. Selgos ar kitų mėgstamų paprastų sausainių;
• saujos mėgstamų riešutų (rinkausi anakardžius);
• 100 g sviesto;
• 250 g maskarponės sūrio;
• 250 g rikotos sūrio;
• 300 g kondensuoto pieno;
• kelių valg. š. citrinos sulčių (pagal skonį);
• 3 valg. š.želatinos.
KAIP GAMINTI:
1.Sausainius sutrinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių.
2.Riešutus lengvai apkepkite keptuvėje be aliejaus, kad gautųsi traškesni. Juos pasmulkinkite.
3.Paruoštus riešutus berkite į sausainių trupinius, supilkite ištirpintą sviestą ir gautą masę dėkite į kepimo indą. Paspauskite, kad gautųsi vientisas dailus pagrindas. Dėkite į šaldytuvą, kol paruošite kremą.
4.Karštame vandenyje išbrinkinkite želatiną.
5.Maskarponės bei rikotos sūrį, kondensuotą pieną ir citrinos sultis išmaišykite iki vientisos masės. Spausdama citrinos sultis nuolat ragavau masę, kad nesigautų per daug rūgšti, bet ir taptų gaivi, ne per saldi. Pasikliaukite savo skoniu!
6.Į paruoštą kremą supilkite šiltą želatiną (galite jį išbrinkinti ir vėl atitirpdyti, bet aš pilu dar šiltą želatiną ir jis man kuo puikiausiai sustingdo masę), dar kartą išmaišykite ir supilkite į kepimo formą ant paruošto sausainių pagrindo.
7.Dėkite tortuką į šaldytuvą kelioms valandoms ir laukite, kol sustings. Pakanka kelių valandų.
8.Sustingusį tortą papuoškite šokolado drožlėmis, cinamonu, uogomis ar tiesiog mėtų lapeliais ;)