Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-05-30

Gaivūs, lengvi ir labai vasariški ledai iš vos kelių paprastų ingredientų. 

                                                           

 Mūsų namuose jau karaliauja vasara su pačiais skaniausiai vos kelių ingredientų jogurtiniais ledais su karamelizuotais persikais! Pažadame, šie ledai patiks visai šeimai – lengvai saldūs, maistingi, skanūs ir tokie, kuriuos pagaminti gali net mažieji virtuvės šefai. Kelios minutės virtuvėje, dar kelios valandos  belaukiant, kol ledai sustings šaldiklyje ir viskas, ledų ir vasaros sezonas skelbiamas atidarytu!
 Ledų sezoną įkvėpė LIDL – nuo šiandien visoe LIDL parduotuvėse galima atrasti daug virtuvės gyvenimą palengvinančių smulkmenų, tarp kurių yra ir žaismingos ledų gamybos formelės. P.S. Man dar labai patiko didelis stiklinis gėrimų dozatorius, elektrinė kavamalė, šefo peiliai bei spaustukai. Verta užsukti ir išsirinkti!
 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
2 – 3 persikai;
Keli arb. š. rudojo cukraus;
400 g graikiško jogurto;
1 – 2 arb. š. medaus;
½ arb. š. vanilės ekstrakto;
Šlakelis citrinos sulčių; 
Keli arb. š. granolas, liofalizuotų uogų arba smulkintų kepintų riešutų. 
 
 
 
 
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Persikus nuplauname, supjaustome skiltelėmis ir sudedame į kepimo indą. Pagardiname ruduoju cukrumi ir dedame į 200 laipsnių orkaitę 10 - 15 minučių, kol persikai suminkštės ir lengvai karamelizuosis. 
2.Inde sumaišome graikišką jogurtą su medumi, vanilės ekstraktu bei citrinos sultimis. Sudedame karamelizuotus persikus ir dar kartą išmaišome. Paruoštą masę dedame į ledų formeles. Apibarstome granola, liofalizuotomis uogomis ar kepintais riešutais.  
3.Paliekame pagamintus ledus šaldymo kameroje kelioms valandoms arba pernakt.
 
 
 
 Reklama | LIDL 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK