Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-03-02

Žaismingi, saldūs, lengvai pagaminami, vos iš dviejų ingredientų, skanūs ir kartu tokie nostalgiški.

                                                                              

  Vaikyste kvepiantys ledinukai ant pagaliuko? Taip! Tokiais gražuoliais šiandien kvepėjo mūsų namai – drauge su Adele gaminome juos artėjančiai Kaziuko mugei - žaismingi, saldūs, lengvai pagaminami, vos iš dviejų ingredientų, skanūs ir kartu tokie nostalgiški. Ir geriausia, kad gaminant šiuos ledinukus kaskart galima improvizuoti - spalvomis, įmaišant vis skirtingus maistinius dažus, kvapais, įlašinant maistinius kvapiklius, formomis, išliejant vis kitokias, dekoravimu, barstant įvairiais pagardais bei pabarstukais. Pažadu, niekada nebus nuobodu ir vienoda!
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
250 g cukraus;
150 ml cukraus sirupo;
Pabarstukai papuošimui
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Į puodą beriame cukrų, pilame cukraus sirupą ir išmaišome. Paliekame puodą ant vidutinės kaitros, kai viskas ištirpsta ir pradeda burbuliuoti, stebime, kada burbuliavimas pradeda pamažu lėtėti. Jei norisi spalvotų ledinukų, galima įlašinti maistinių dažų, taip pat puikiai tinka vanilės ekstraktas, kuris suteikia ledinukams kvapą. 
2.Ant kepimo popieriaus dedame pagaliukus ir atsargiai šaukštu apliejame paruošta mase, kad gautųsi ledinukas. Pabarstome pabarstukais ir paliekame ledinukus atvėsti ir sukietėti. 
 
 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK