Gėrimai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-01-31

Žėlė burnelės su degtine yra žaismingos, skanios ir spalvingos: pats tas belaukiant gero vakarėlio! :)

                                                                       

   Iš vieno žėlės pakučio išeina apie 25 mažytės burnelės (po 20 ml)

   

  Viena mano draugė turėjo galimybę apsilankyti Amerikoje ir iš jos pasirvežė smagią idėją vakarėliams – žėlė burneles (jello shots). Aš juos gaminti ruošiausi ir ruošiausi, kol vieną vakarą nutariau nebedelsti ir išbandyti. Iškamantinėjusi, kaip ir kas ten tiksliai vyksta, žengiau tą rimtą žingsnį, o kol tos žėlė burnelės stingo, nosį į šaldytuvą kišau kokius penkis kartus: ar jau stingsta, ar viskas gerai, o gal netyčia kažką ne taip padariau... Bet pasirodo, čia viskas paprasta ir labai lengva :) Pabandom! Juk tos mažos žavuolės tokios dailios, spalvingos ir žaismingos, net neabejoju, kad kiekvienam vakarėliui tikrai sukurs puikią atmosferą. Y-pač smagu stebėti, kaip visi aplinkui bando iš tauryčių tą žėlę iškrapštyti: kas su liežuviu, kas perlaužia taureles, kas su šaukšteliu bando laimę: žodžiu, kaip tik kiekvieno išmonė leidžia :) P.S. Jos labai apgaulingos, nepastebėtai galima ir stipriau apgirsti :)

 


INGREDIENTAI:


•    1 pakelis mėgstamo skonio žėlės;
•    150 – 200 ml degtinės.


KAIP GAMINTI:


1.Ant želės pakučio dažniausiai rašo, kad gaminti reikia iš 500 ml vandens. Atsižvelgiant į tai, kokio stiprumo burnelių norite ir kiek pilsite degtinės, paskaičiuokite vandens kiekį. Aš pilu maždaug 300 ml karšto vandens ir jame ištirpdau žėlę. Pravėsus vandeniui, supilu degtinę ir išpilstau viską į nedidukes taureles.
2.Dėkite į šaldytuvą ir laukite, kol sustings. Paprastai užtenka kelių valandų :)

 

                

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK