Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


                                                                                                                                                                       

Šį kartą pietums siūlau cukinijos kepsnelius su vištiena. Nežinau, man tai tie kepsneliai, kaip mažytės saulytės, tokie šviesūs, gardūs, puikiai tinka tokią niūrą darganotą dieną :)


INGREDIENTAI:


•    1 vidutinio dydžio cukinija;
•    Ryžiai (apie 125 g.);
•    300 – 400 g. vištienos filė;
•    50 g. šalto rūkymo kumpelio;
•    1 kiaušinis;
•    2 nedidukės morkos;
•    1 pomidoras;
•    Mocarela;
•    1 paprika;
•    1 svogūnas;
•    Keli šaukštai sojos padažo;
•    Žiupsnelis druskos, pipirų, vištienos prieskonių.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.    Cukiniją supjaustykite griežinėliais, nulupkite odelę ir išskobkite vidų.
2.    Išvirkite ryžius.
3.     Apkepkite  smulkintą svogūną, suberkite nedidelius paprikos kubelius, stambiai  stambiai tarkuotas morkas ir viską maišydami truputį dar pakepkite.
4.     Suberkite į keptuvę nedidelius vištienos ir kumpio gabalėlius (kumpio dėjau truputį, dėl skonio, bet tiko labai labai). Viską apkepkite ir pagardinkite druska, pipirais bei vištienos prieskoniais.
5.    Paruoštą įdarą sumaišykite su išvirtais ryžiais.
6.    Į įkaitintą keptuvę (be aliejaus) įmuškite kiaušinį ir jį su medine mentele nuolat maišykite, kol gražiai apkepks gabaliukais.
7.    Į keptuvę su kiaušiniu suberkite paruoštus ryžius ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite sojos padažu.
8.    Visą masę dėkite į paruoštus cukinijų žiedelius ir kepkite orkaitėje apie 20 minučių, kol cukinija suminkštės.
9.    Kepimo pabaigoje ant kiekvieno cukinijos kepsnelio uždėkite po pomidoro ir mocarelos griežinėlį. Skanaus :)  

 

                                        

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK