Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-29

 

                                                                         
   Oi, kaip man patinka rudens derlius, kai gausu visko iki pat ausų, tik spėk sukiotis virtuvėje! O čia jau ir prasideda žaidimas su laiku, nes ne visuomet jo būna, kažkaip mėgsta jis prapulti visoje reikalų reikalėlių rutinoje :) Įdarytos paprikos paruošiamos labai paprastai ir greitai, todėl taupant laiką, puikus pasirinkimas :) Jei negalite be mėsytės, tai puikiai tiks ir apkepta malta mėsa, ji sėkmingai įsipaišys į visą derinį ir skonio tikrai nepagadins.


INGREDIENTAI:


•    Paprikos;
•    125 g. ryžių;
•    1 svogūnas;
•    2 – 3 nedidelės morkos;
•    100 g. pievagrybių;
•    Žiupsnelis pipirų, bazilikų, raudonėlių;
•    Keli lašai sojos padažo;
•    100 g.  fermentinio sūrio.


KAIP GAMINTI:


1.Išvirkite ryžius.
2.Paprikas perpjaukite perpus ir išskobkite jų vidų, švariai nuplaukite.
3.Keptuvėje lengvai apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai tarkuotas morkas ir griežinėliais pjaustytus pievagrybius.
4.Kai daržovės suminkštės, sumaišykite jas su išvirtais ryžiais, pagardinkite viską pipirais, bazilikais, raudonėliais bei sojos padažu.
5.Paruoštu įdaru prikimškite paprikas ir pašaukite į orkaitę, kol lengvai apkeps. Kepimo pabaigoje apibarstykite paprikas tarkuotu sūriu. Skanaus :)  


Virtuvės užrašai: jei norisi daugiau „mėsiškai“ įdarytų paprikų, galima su daržovėmis kartu pakepinti maltą mėsą ar vištienos gabaliukus ;)

 

                   

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK