Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-16

O gal lengvai paruošiamo troškinio pietums? :)

                                                                

    Vieną gražią dieną ir mūsų namuose garavo nuostabusis troškinys, ale prancūziškasis ratatouille. Gerai, gerai, ne visai toks, prisipažinsiu, pasinaudojau savo improvizacinėmis galiomis ir šiek tiek pritaikiau vyrui, kuris be mėsos nepripažįsta dienos! Bet galiu drąsiai sakyti, kad kitą kartą darysiu atskirai, nes man kur kas skaniau vien tik daržovės, bet čia, kaip sakant, jau skonio reikalas :)

 

INGREDIENTAI:


•    1 raudonoji paprika;
•    1 geltonoji paprika;
•    1 nedidelė cukinija;
•    1 nedidelis baklažanas;
•    1 aitrioji paprika;
•    Kelios skiltelės česnako;
•    Kelios bulvės;
•    500 g. kiaulienos sprandinės (drąsiai galima ir be jos gaminti);
•    200 g. mėgstamo kumpio;
•    100 g pievagrybių;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    1 nedidelis indelis grietinėlės;
•    Žiupsnelis čili miltelių,  bazilikų, petražolių ir visų kitų mėgstamų prieskoninių žolelių.


KAIP GAMINTI:


1. Visas daržoves, mėsą,  kumpį, pievagrybius supjaustykite nedideliais kubeliais. Viską pagardinkite prieskoniais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi (aš dar įlašinau kelis lašelius obuolių balzaminio acto, saulėgrąžų aliejaus su čili), pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.
2. Sudėkite į molinius kepimo indelius, įpilkite po lašelį vandens, kad galėtų troškintis ir dėkite į 220 laipsnių orkaitę. Troškinkite apie gerą valandą.
3. Troškinimo pabaigoje supilkite grietinėlę į indelius ir dar kelias minutes palikite. Paprasta, tiesa? :)O ir kiekviena šeimininkutė gali gaminti tokį troškinį pagal savo fantaziją ir turimas daržovių atsargas :)

 

                         

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK