Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2023-12-06

Lengvas, skanus, traškus ir iš vos kelių ingredientų užkandis Kalėdų stalui. 

                                                                           

 Sluoksniuotos tešlos eglutės arba vos iš kelių ingredientų pagaminamas šventinis nesaldus užkandis, kuris tikrai patiks visai šeimai – lengvas, greitas ir labai skanus. Šios eglutės gali tapti net puikiu kalėdinio stalo akcentu – jas drąsiai galima sudėti į nedidelę stiklinę ar dailiai įtaisyti servetėlėse ant kiekvieno svečio lėkštės. Ir taip, jos tikrai paliks įspūdį kiekvienam! Šioms nesaldžioms sluoksniuotos tešlos eglutėms galima suteikti vis kitą poskonį renkantis naujuosius "Suslavičiaus" padažus - trys skirtingi, vienas už kitą gardesni padažai nepaliks abejingų. Susipažinkite, "Majonezas & Kečupas" - tai   kreminis majonezas sumaišytas su ryškaus skonio saldžiarūgščiu kečupu, "Majonezas & gruzdinti svogūnai" - švelnus majonezas sumaišytas su gruzdintais svogūnais ir "Majonezas & garstyčios" - majonezas sumaišytas su charakteringomis, ryškaus skonio garstyčiomis. Kurį rinktumeisi savo šventėms? Aš visus tris! 

 

 


INGREDIENTAI:


•2 šviežios sluoksniuotos tešlos lapai;
•Keli valg. š. Suslavičiaus "Majonezas & Kečupas" padažo;
•Šiek tiek tarkuoto sūrio;
•Keli griežinėliai mėgstamo kumpio;
•Gabalėlis sviesto;
•Ryšulėlis šviežių petražolių;
•Kelios alyvuogės

KAIP GAMINTI:


1.Pirmąjį sluoksniuotos tešlos lapą ištepame padažu, barstome sūrį, dedame kumpį ir uždengiame jį antruoju sluoksniuotos tešlos lapu.
2.Paruoštą tešlą supjaustome per visą ilgį nestoromis juostelėmis.
3.Po vieną ploną juostelė sulankstome taip, kad gautųsi eglutės forma ir persmeigiame ilgesniu mediniu iešmeliu.
4.Paruoštas eglutes kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Iškeptas jas papuošiame alyvogėmis.

 

 

Reklama | Suslavičiaus

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK