Šiuo metu gyvenu tokiu bėgančiu ritmu, kad niekaip neradau laiko prisėsti ir papasakoti, kokį smagų iššūkį apturėjau praeitą savaitę. Taip, taip, iššūkį, nes šiaip jau man mieliau patinka sukiotis ir karaliauti savo nedidukėje virtuvėje, nei bandyti gaminti ten, kur esu stebima (kažkaip sunkiai ne tik susikaupti sekasi, bet ir peilį rankoje nulaikyti, jau ką ten kalbėti apie ramų patiekalų gaminimą). Maniškis iššūkis yra... tam tadam... Maximos salotų gaminimo čempionatas! Jau vien pavadinimas kaip rimtai ir iškilmingai skamba, tai vajė, patikėkit, kaip man širdis spurdėjo ten keliaujant :) Bet viskas praėjo puikiai ir labai džiaugiuosi turėjusi tokią galimybę ne tik save išbandyti, bet ir susipažinti su puikiais žmonėmis: tiek su Maximos komanda, tiek su dalyvėmis, tarp kurių buvo ir maisto blogerių, tiek su pačia Beata! Žodžiu, atsidūriau nuostabių, besišypsančių ir mylinčių virtuvę žmonių apsuptyje :)
Pats čempionato principas buvo aiškus ir paprastas, dalyviai išsitraukė ingredientus ir turėjo 30 minučių pagaminti pačias skaniausias salotas, kurias teisėja tapusi Beata ir technologas Linas skubėjo ragauti, dėlioti pliusus ir minusus bei rašyti savo vertinimus. Labai džiaugiuosi už Indrę (Gėrimų ir patiekalų magija), kuri paruošusi grybų šėlsmą tikrai galėjo džiaugsmingai šėlioti, nes tapo nugalėtoja! :) Tiesa, šių salotų, kaip ir beveik visų likusių, paragauti taip ir nespėjau, nusišypsojo laimė paskanauti tik Jūratės (Nekenčiu virtuvės) salotas su lašiša, kurios buvo tikras gardumėlis man, lašišos mėgėjai ir mylėtojai :)
Na, o aš išsitraukiau penktą numeriuką, ir tikrai aš nebūčiau aš, jei man nepasisektų išsitraukti tokių daržovių, kaip pekino kopūstai, kalafijorai bei brokoliai, kurios tikrai nėra mano mėgstamiausios ir dažniausiai valgomos. Tiksliau, beveik visai nevalgomos, nes dėl tam tikrų priežasčių nelabai galiu to daryti :)) Tačiau, užsidedu sau didelį pliusą, nes kartu su technologe Olga puikiai susitvarkiau ir pagaminau puikias salotas su šviežiomis bei traškiomis daržovėmis, žiupsneliu parmezano ir, žinoma, traškiomis kumpio juostelėmis! Beje, pakuždėsiu, kad ir Beatai, kuri teisėjavo šiam čempionatui, salotos patiko, tai aš dar kartą sau leidžiu užsidėti pliusiuką. Reikia jų, kad būtų galima optimistiškai judėti pirmyn! :)
Receptas žemiau, tikiuosi, nieko per tą jaudulį nepamiršau ir viską parašiau :)) Oi, dar nepasigyriau, kad dabar turiu Beatos knygą su jos autografu, valio, gal nuspręsiu pradėti kolekcionuoti tokias knygas su autografais, ką gali žinoti :)
Traškios salotos su kumpio juostelėmis ir žiupsneliu parmezano
INGREDIENTAI:
• 70 g mėgstamo kumpio (plonai pjaustyto);
• 1 nedidukė jauna cukinija;
• Gera sauja pekino kopūstų;
• Sauja kalafijorų;
• Sauja brokolių;
• Nedidukas poras;
• ½ apelsino;
• Gabalėlis sviesto;
• Geras žiupsnelis smulkiai tarkuoto parmezano;
• Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
• Alyvuogių aliejus;
• Balzamiko padažas;
• Žiupsnelis cukraus.
KAIP GAMINTI:
1.Svieste lengvai apkepkite padruskuotus ir papipirintus kalafijorus bei brokolius. Jau apkepus, apšlakstykite apelsino sultimis.
2.Cukiniją supjaustykite didesniais kubeliais ir taip pat padruskinis bei papirinus apkepkite lengvai svieste.
3.Supjaustykite pekino kopūsto lapus.
4.Kartu su pekino kopūstais, sudėkite apkeptas cukinijas, kalafijorus, brokolius bei smulkintus porus.
5.Paruoškite padažiuką iš alyvuogių aliejaus, balzamiko padažo ir mažiuko žiupsnelio cukraus. Juo apšlakstykite salotas.
6.Kumpio juosteles lengvai apekpkite įkaitintoje keptuvėje, kad būtų traškios. Dėkite iškart į salotas, apibarstykite parmezanu ir skanaukite. Jos pačios skaniausios, kai dar būna šiltutės :)
Ir dar kelios akimirkos prisiminimui :) Tiesa, nuotraukos iš rengėjų, aš jau nebedrįsau traukti fotoaparato, nes iš to jaudulio turbūt būtų tik krūva kreivų ir išsiliejusių nuotraukų :))