Lazaniją mėgstu turbūt lygiai taip pat kaip Garfildas! Ir viso to mėgimo priežastys yra kelios: visų pirma, tai ji beprotiškai gardi, visų antra, ją pagaminti yra lengva ir nereikia čia jokio didelio meno, visų trečia, tai puikus patiekalas, kai reikia pamaitinti nemažą minią svečių :) Prisipažinsiu, kad kurį laiką aš net nedrįsau jos gaminti namuose, nes galvojau, kad tai per didelis iššūkis man, tačiau net ir pats pirmasis blynas buvo visiškai neprisivylęs, todėl besididžiuodama leidau sau užsidėti dar vieną pliusą už neveltui praleistą laiką virtuvėje! :)
INGREDIENTAI:
• 250 g. lazanijos lakštų;
• 500 g. vištienos filė;
• 150 g. parmezano ar kitokio sūrio;
• 200 g. pievagrybių;
• 3 šaukštai sviesto;
• 5 šaukštai miltų;
• 600 ml pieno;
• 400 g. trintų konservuotų pomidorų arba pomidorų;
• Kelios česnako skiltelės;
• 1 svogūnas;
• Žiupsnelis pipiriukų bei druskytės.
KAIP GAMINTI:
1.Susmulkinkite vištienos filė smulkiais gabaliukais, pagardinkite druska, pipiriukais ir apkepkite.
2.Pievagrybius nulupkite ir juos supjaustykite plonais griežinėliais.
3.Smulkiai sutarkuokite sūrį.
4.Pagaminkite baltąjį (bešamelio) padažą (prie jo teko pavargti, bet viskas išmokstama:) ): ištirpinkite sviestą, pamažu įberkite miltus, išmaišykite ir apkepkite, kol miltai gražiai pagels. Labai pamažu pilkite pieną ir nuolat maišykite, kol padažas sutirštės ir nebebus miltų gumuliukų.
5.Pagaminkite pomidorų padažą: smulkiai supjaustykite svogūną, sutarkuokite kelias česnako skilteles ir viską lengvai apkepkite. Jei naudojate konservuotus pomidorus, juos susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Jei naudojate šviežius pomidorus, pirmiausia, juos užpilkite karštu vandeniu, atsargiai nulupkite odelę ir taip pat susmulkinkite bei sudėkite į keptuvę. Pomidorus gerai patroškinkite, kad išbėgtų sultys.
6.Kepimo formą ištepkite riebalais.
7.Pradėkite sluoksniuoti lazaniją: baltas padažas, pomidorų padažas, lazanijos lakštai, vėl baltasis padažas, apkepti vištienos gabaliukai, pjaustyti pievagrybiai, sūris, pomidorų padažas, lazanijos lakštai. Paskutinį lazanijos sluoksnį uždenkite lakštais ir gausiai užtepkite baltuoju padažu.
8.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 – 40 minučių.
9.Baigiant kepti, galite dar užbarstyti sūrio, jis čia labai tinka :) Žinoma, tik neskaičiuokite jokių kalorijų, čia toks patiekalas, kai reikia juo mėgautis be jokios sąžinės graužaties. Dietą bus rytoj! :)