Makaronų patiekalai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-08-26

Gražuolės voveraitės pasirodo puikiai dera ne tik su šviežiomis bulvėmis, bet ir su makaronais! :)

                                                          

    Turėti metų laikus yra gerai. Net labai gerai. Nes kiekvienas iš jų su savais pliusais ir minusais. Kad ir artėjantis ruduo. Atrodo, nelabai ir lauki šlapių, apsiniaukusių dienų, bet vat grybai patinka! Nors grybauti gal ir nelabai, vis bijau pasimesti tarp tų miško karalių, nes su orientacija oi, kaip nieko gero :) Bet čia ima ir išgelbsti patys geriausi pasaulyje kaimynai, kurie visai netikėtai ateina su šviežių voveraičių krepšeliu! Ir nors man voveraitės bei bulvės - pats nuostabiausias derinys, tačiau pasirodo, tos karalaitės puikiai susidraugauja ir su makaronais :)


INGREDIENTAI:


•    Kelios saujos šviežių voveruškų;
•    300 g karštai rūkytos šoninės;
•    200 ml grietinėlės;
•    400 g Penne ar kitų mėgstamų makaronų;
•    Sauja smulkiai tarkuoto permezano ar kito mėgstamo sūrio;
•    Pusė saujos šviežių petražolių;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Žiupsnelis druskos ir šviežių maltų pipirų.

 

             

 

KAIP GAMINTI:


1.Pirmiausia, švariai nuplaukite ir nuvalykite gardžiąsias voveraites :)
2. Šoninę supjaustykite vidutinio storio juostelėmis ir jas apkepkite. Nebijokite smarkiau apkepti, traški šoninė čia tinka.
3.Į keptuvę, kurioje kepė šoninė, įdėkite gabalėlį sviesto bei suberkite voveraites. Jas lengvai apkepkite :) 
4. Išvirkite makaronus. Aš šį kartą gaminau su Penne makaronais (vamzdeliais), bet kuo puikiausiai tinka visų rūšių makaronai, žodžiu, tie, kurie spintelėje laukia savo eilės :)
5.Apkepus voveraitėms, supilkite į keptuvę grietinėlę ir dar kelias minutes viską patroškinkite. Vėliau sudėkite ir šoninės juosteles.
6.Makaronus patiekite su paruoštomis voveraitėmis bei traškia šonine. Gausiai apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir sūriu. Skanaus! :)

 

               

 

   Prisipažinsiu, kad ilgą laiką mano virtuvėje makaronai buvo tokie užmirštuoliai, kurie tūnodavo sau tyliai spintelėje ir nei krust. Nors ne, negaliu taip kategoriškai teigti. Visgi retais atvejais ir jie į dienos šviesą išlysdavo, bet dažniausiai tada, kai jau visiškai nei laiko, nei didelio noro gaminti neturėdavau, tai nebuvo ir jokių naujų bandymų su jais :)Tačiau dabar labai save baru, kad buvau tokia apatiška makaronų atžvilgiu ir visaip kaip stengiuosi padėtį ištaisyti dažniau tokius patiekalus ruošdama, naujų receptų bei idėjų beieškodama! Tad man šis voveraičių, šoninės ir makaronų trio yra širdį glostantis mažytis atradimas :)

 

        

 

       Virtuvės užrašai. Prie taip paruoštų makaronų nepamirškite įsipilti ir mėgstamo vyno taurę. Puikiai tinka :)

 

 

          

 

         

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK