Makaronų patiekalai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-03-18

Lengvai paruošiama soti moliūgiška lazanija: pats tas paskutiniems moliūgo likučiams suvartoti.

                                                                                     

 Pavasarį aš šypsausi penkis kartus dažniau nei rudenį ar žiemą.  Šypsausi kai rytą mane pasitinka saulė, kai vis švelnėjantis vėjas suvelia plaukus ar vietiniame turgelyje pamatau ryšulėlį šviežių ridikėlių. Šypsausi, kai spintoje atsiranda naujas mėtinis paltukas, o popietinę kavą su drauge jau geriame parke. Kai pasivaikščiojimai su augintine tampa vis ilgesni ir ne tokie šalti. Šypsausi net kai mamos sandėliuke randu užsislėpusį paskutinį moliūgą, tokį nediduką, bet dar puikiai išsilaikiusį. Ir vežuosi jį pas save, nusprendusi, kad rytojaus pietums pasilepinsiu puikia moliūgiška lazanija. Tokia lengva, vegetariška bei greitai paruošiama. Ir vėl nusišypsosiu: su šypsena diena gražesnė. Nusišypsok ir Tu!

 


INGREDIENTAI:


•    ½ nediduko svogūno;
•    2 vidutinio dydžio morkos;
•    Didesnis gabalas moliūgo;
•    6 lazanijos makaronų lakštai;
•    Gabalėlis fermentinio sūrio;
•    ½ varškės pakelio;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Šaukštas kitas miltų;
•    Stiklinė pieno;
•    Žiupsnelis druskos, džiovintų bazilikų, čiobrelių, raudonėlių;
•    Šaukštas kitas pomidorų pastos arba smulkintų konservuotų pomidorų.

 

KAIP GAMINTI:


1.Svieste lengvai apkepkite smulkintą svogūną ir suberkite stambiai tarkuotas morkas bei moliūgą. Viską pagardinkite žiupsneliu druskos, džiovintais bazilikais, čiobreliais, raudonėliais bei pomidorų pasta arba smulkintais konservuotais pomidorais. Jei reikia, įpilkite šiek tiek sultinio arba paprasto vandens. Keptuvę uždenkite dangčiu ir kartas nuo karto pamaišydamo troškinkite daržoves, kol suminkštės.
2.Paruoškite baltąjį padažą: keptuvėje išlydikite sviestą, jame lengvai apkepkite kelis šaukštus miltų ir lėtai pilant pieną maišykite, kol pradės lengvai tirštėti. Aš per daug jo nesutirštinų, man patinka toks skystesnis :)
3.Kepimo formą ištepkite sviestu ir pradėkite sluoksniuoti: pilkite baltąjį padažą, dėkite nevirtus lazanijos lakštus, storesnį sluoksnį daržovių, pabarstykite šiek tiek stambiai tarkuoto sūrio, vėl lazanijos lakštus, baltąjį padažą, daržoves... Priešpaskutiniame sluoksnyje iškart po daržovių sudėkite ir varškę (storesnį sluoksnį), tuomet lazanijos lakštus ir baltąjį padažą. Kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 25 – 35 minutes, kol iškeps. Kepimo pabaigoje apibarstykite tarkuotu sūriu, kad lengvai išsilydytų ir apskrustų.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK