Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-06

Citrininis padažas labai dera su vištiena, suteikia jai ypatingą skonį ir aromatą! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                

       Labai netikėtai ėmiau ir susidraugavau su citrinomis ir pagaminau vištienos kepsniukus su citrininiu padažu ( prisipažinsiu, truputį padauginau citrinos, BET tikrai tikrai tik truputį, ir nors gavosi šiek tiek rūgštoka, tačiau skanu! ;)

 

INGREDIENTAI:

 

•    600 g vištienos filės;
•    2 kiaušinių trynių;
•    Apie 80 – 100 g. sviesto;
•    Trečdalio citrinos (galima ir dar mažiau)  
•    Apie 150 – 200 g. grietinės;
•    Smulkintų šviežių citrinų;
•    Žiupsnelis vištienos prieskonių, druskos, pipirų.  

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Išmuškite vištienos kepsnelius, pagardinkite prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite iš abiejų pusių.
2.Padažui: išlydikite sviestą, į jau paruoštą atvėsusį sviestą įmaišykite citrinos sultis su tryniais ir viską kaitinkite ant mažos ugnies, kol gausis toks šviesus vientisas padažas. Įtarkuokite citrinos žievelę, sudėkite grietinę (viską pagal skonį, vis ragaujant), užbarstykite petražolių, pipirų bei druskos ir dar viską kelias minutes maišant pašildykite.
3.Padažą užpilkite ant jau paruoštų vištienos kepsnelių ir viską valgykite su šviežiomis daržovėmis bei ryžiais. Skanaus! ;)

 

Virtuvės užrašai. pilant į padažą citrinos sultis, kas jau visai nemėgsta rūgštumo, tai tik dėl kvapo įdėti citrinos, bet šiaip geriausia pamažu ją dėti ir ragauti, nes aš kažkaip greit supyliau ta sultis ir paskui susimąsčiau, kad kiek perdaug :))

 

 

                                                  -------------------ENGLISH------------------

 

                                                    Fried chicken with lemon sauce

 

INGREDIENTS:

 

• 600 g chicken fillet;
• 2 egg yolks;
• About 80 - 100 g. butter;
• One third of the lemon (you can even fewer)
• About 150-200 g. sour cream;
• chopped fresh lemon;
• A pinch of chicken spice, salt and pepper.

 

HOW TO MAKE:

 

1.Knock out the blank chicken pieces and season with spices, salt, pepper and fry on both sides.
2.Sauce: melt the butter, mix lemon juice with the yolks and everything heat until the sauce is light and creamy. Chopped lemon peel, add the cream (all to taste) Sprinkle parsley, pepper and salt and mix, heated for a few minutes.
3.Pour the sauce over the chicken and eat everything with fresh vegetables and rice. Enjoy it! ;)

 

                     

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK