Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-03-09

Greitai paruošiamas ir labai sultingas kepsnys! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                  

Visai netikėtai pamėgau slyvas naudoti įvairiuose padažuose, tai šis kepsnys su slyvų padažu tapo vienu mėgstamiausiu, nes yra paprastai paruošiamas, bet sultingas ir gardus! :)

 

INGREDIENTAI:


•    600 g. kiaulienos sprandinės;
•    4 česnako skiltelės;
•    1 nedidelis svogūnas;
•    50 g. džiovintų slyvų;
•    Žiupsnelis rozmarinų, druskos, pipirų;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.    Kiaulienos sprandinę supjaustykite stambesniais kepsneliais, apibarstykite rozmarinais, druska, pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Palikite marinuotis kelias valandas.
2.    Mėsos gabaliukus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
3.    Toje pačioje keptuvėje apkepkite smulkiai pjaustytus česnakus ir svogūną, sudėkite smulkintas džiovintas slyvas ir maišant pakepkite. Į keptuvę įpilkite vandens (nedaug), dar kelias minutes patroškinkite.
4.    Į keptuvę sudėkite apkeptus kepsniukus, uždenkite dangtį ir palikite pasitroškinti. Skanaus :)

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK