Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-17

Smagų pikniką galima susirengti ir namuose! Tereikia išsikepti gardžiųjų vėrinukų su pievagrybiais :)

Pikniką galima susirengti ir namuose! :)

                                                               

 

    Kai nenumaldomai artėja iškylų bei įvairių pasisėdėjimų gamtoje metas, nori nenori pradedi galvoti, ką naujo šiais metais išbandysi, kaip maksimaliai išnaudosi šiltus orus ir jais pasimėgausi. O, kad kepsnių sezonas nepraeitų veltui, galima įvairius vėrinukus pasibandyti kepti ir orkaitėje. Kaip sakant, treniruotė prieš didįjį pasirodymą! :) Žinoma, tikro dūmo kvapas daro stebuklus su kepamu maistu, tačiau šis kiaulienos vėrinukų su pievagrybiais variantas neblogai gavosi ir namų sąlygomis.

 

INGREDIENTAI:


•    800 g maltos kiaulienos;
•    200 g pievagrybių;
•    150 g mėgstamo kumpelio;
•    1 svogūnas;
•    Stiklinė džiūvesėlių;
•    Žiupsnelis druskos, pipiriukų.


KAIP GAMINTI:


1.Pievagrybius nulupkite ir kelias minutes apvirkite.
2.Kumpį supjaustykite juostelėmis ir apkepkite, kol lengvai apskris.
3.Faršą sumaišykite su smulkintu svogūnų, džiūvesėliais, papipirinkite, padruskinkite ir suformuluokite nedidelius kamuoliukus. Juos apkepkite, kad gražiai apskrustų.
4.Ant medinių iešmelių suverkite paruoštus mėsos kukuliukus, pievagrybius bei kumpelio juosteles. Viską apkepkite orkaitėje apie 10 minučių. Skanaus :) 

 

                    

 

Tokie vėrinukai yra tikrai vykusi imitacija gamtoje kepamų kepsnelių! :)

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK