Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-26

Labai greitas, labai paprastas ir tikrai labai skanus pietų ar vakarienės variantas! :)

                                                                

     Mano uošvenytė labai dažnai gamina vištieną su pievagrybiais grietinėlės padaže, manau, tikrai galima drąsiai sakyti, jog tai jau jos „firminis“ patiekalas. Pamenu kai pirmą kartą paragavau, taip patiko, kad kartojau kelis kartus ir tikrai atrodžiau apsivalgiusi ;). Visai nekeista, kad ši vištiena labai greitai prigijo ir mūsų namuose, tiesa, receptuką kiek patobulinau pagal save, bet esmė visa išliko.

 

INGREDIENTAI:


•    600 g vištienos filės;
•    250 g pievagrybių;
•    Apie 100 g vytinto arba šaltai rūkyto kumpio;
•    200 ml grietinėlės;
•    1 – 2 morkos;
•    Žiupsnelis druskos, prieskonių vištienai.


KAIP GAMINTI:


1.Vištieną supjaustykite gabaliukais, papreskoniuokite ir lengvai apkepkite.
2.Pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę kartu su vištiena. Tiesa, galite dar pievagrybius prieš tai truputį apvirti, bet nėra būtina :)
3.Lengvai apkepkite smulkiai tarkuotas morkas ir smulkiais gabaliukais pjaustytą kumpį.
4.Į apkepktas morkas sudėkite pievagrybius, vištienos gabaliukus bei viską užpilkite grietinėle. Palikite dar kelias minutes pasitroškinti lengvoje kaitroje. Labai skanu su pūriais ryžiais! :)

 

                                             

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK