Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-09-02

Čiobreliais kvepiantis, traškia šoninės plutele pasidengęs kepsnys - rimtas pasirinkimas pietums ;)

Čiobreliais kvepiantis bei traškia šoninės plutele pasidengęs kepsnys - rimtas pasirinkimas pietums ;)

Čiobreliais kvepiantis bei traškia šoninės plutele pasidengęs kiaulienos kepsnys - rimtas pasirinkimas sotiems pietums :)

                                                                  

      Dievinu, kai gaminant, kepant, verdant namai pakvimpa įvairiausiomis prieskoninėmis žolelėmis, padedančiomis kurti, kad ir mažus, bet malonius stebukliukus virtuvėje! Ir, turbūt, aš kaskart pamilstu prieskonius bei jų derinius iš naujo, nes čia tokia be-galybė, kad nespėjus priprasti prie vienų, jau atrandu kitus. Šiomis dienomis y-pač mėgstu čiobrelius, kurie taip švelniai aromatizuoja gaminamus  patiekalus, kad šie, ir labiausiai nenorėdami, iškart tampa ypatingesni, pikantiškesni, sodresni. Atrodo, pakanka vos kelių šakelių šviežių ar džiovintų čiobrelių, kad viskas virtuvėje atgytų, net ir aš pradedu šokti tango su visais puodais, peiliais ir šakutėmis :)

 

 

 

INGREDIENTAI:

 

•    400 g kiaulienos nugarinės be kaulo;
•    300 g karštai rūkytos šoninės;
•    Geras žiupsnis džiovintų čiobrelių (jei turite šviežių, kuo puikiausiai tinka);
•    Žiupsnelis druskos, pipiriukų.

 

KAIP GAMINTI:


1.Kiaulienos nugarinę supjaustykite vidutinio dydžio riekelėmis ir jas lengvai išmuškite. Mėsą pagardinkite druska, pipiriukais bei gausiai gausiai apibarstykite čiobreliais. Viską gerai įtrinkite, paspauskite ranka mėsą, kad labiau įsigertų :)
2.Karštai rūkytą šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis. Man kai kurios išėjo storesnės, bet galutinio rezultato nepagadino :)
3.Kiaulienos riekeles apsukite šoninės juostelėmis ir jas dar kartą apibarstykite čiobreliais.  Tik nesirūpinkite, jei tos juostelės neapsisuka aplink visą kepsnį, svarbu, kad bent iki kitos pusės viduriuko pakaktų, paspauskite  jas, kad tvirčiau laikutųsi ir viskas. Kepant sėkmingai išsilaiko ir neiškrenta :)
4.Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite kepsnius užlenktąja šoninės puse į apačią. Kepimui jokių riebalų nebenaudojau, nes pati šoninė iš savęs tokia uh, gana rieboka pasitaikė. Kiekvieną puselę pakanka kepti po maždaug 6 minutes ir jau galima kviesti visus prie stalo! :)

 


Virtuvės užrašai. Jei norisi šiek tiek aštrumo, žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių visai nepamaišys :) Taip pat neprašausite, jei garnyrui pasirinksite česnakinę bulvių košę,  gardintą kvapniaisiais čiobreliais.

 

 

               

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK