Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-22

Kava, kuri kvepia kalėdomis. Šventėmis. Jaukumu. Cinamonu, imbieru ir muskatu.

                                                                                         

 Kalėdos man primena vaikystę. Tą mažą mergaitę su kietai supintomis kasytėmis ir klostuota suknele. Mergaitę, kuri tiki pasakomis, Kalėdų seneliu ir elniais. Kuri kaskart bėga prie lango žiūrėti, ar neprisnigo. Ir kuri anksčiausiai už visus keliasi ir basomis kojytėmis tyliai tipena prie eglutės pažiūrėti, ar dar nėra dovanų. O gal, gal netyčia ji sutiks Kalėdų senelį geriantį prie židinio paliktą pieną ir ragaujantį kartu su mama iškeptus imbierinius sausainius. Ir pamatęs tą mažą nedrąsią mergaitę jai nusišypsos, privertęs iš naujo patikėti stebuklais. Taip, kalėdų rytai vaikystėje buvo labai ankstyvi. Dabar visi keliamės kur kas vėliau, su puodeliu mėgstamos kavos. Šiek tiek kitokios. Šventiškesnės. Kvepiančios cinamonu, muskatais ir imbierais. Taip, kaip kvepia tik Kalėdos!

 


INGREDIENTAI:


•    Mėgstamos kavos (kiekis priklauso nuo to, kokio stiprumo kavą mėgstate);
•    300 – 400 ml pieno;
•    2 – 3  a.š. rudojo cukraus;
•    1 cinamono lazdelė;
•    Žiupsnis muskato miltelių;
•    Žiupsnis imbiero miltelių
.


KAIP GAMINTI:


1.Pieną supilkite į puoduką, suberkite prieskonius (jų pagailėti nereikia, turi jaustis), cukrų, įdėkite cinamono lazdelę ir ant nedidelės kaitros kelias minutes pašidykite.
2.Į kavos puodelius dėkite kavą ir užpilkite mažiau nei pusę puodelio karšto vandens. Galite naudoti tirpią kavą arba kavą iš kavos aparato, neliks kavos tirščių puodelyje.
3.Užvirus pienui, jį supilkite į paruoštos kavos puodelius. Kuo daugiau prieskoniuoto pieno, tuo kava gardesnė. Jei trūksta saldumo, galite dar įsidėti medaus arba rudojo cukraus. Pagardinkite cinamono milteliais, cinamono lazdelėmis, imbieriniais sausainiais ar plakta grietinėle ir leiskite sau mėgautis kalėdomis kvepiančia kava.

 

     

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK