18 cm tortukas
Šie metai buvo ypatingi. Juose visko tiek daug, kad rodos, nieko netrūko. Nei naujų potyrių ir išgyvenimų, laimingų ir kupinų nerimo akimirkų, juoko ir ašarų, miegotų ir visiškai bemiegių naktų, pabodusios rutinos ir dienų, pilnų netikėtų staigmenų. Netrūko nei daugybės perskaitytų straipsnių bei knygų apie kūdikius, pokalbių su kitomis mamomis, nes, atrodo, prieš gimstant Adelei žinojau tiek daug, bet pasirodo kartu ir labai mažai. Tie visi pirmi kartai – jie stebuklingi! Kasdien esu dėkinga už šią Dievo dovaną, kuri džiugina, stebina, įprasmina mūsų gyvenimą ir suteikia jam tiek spalvų, kurių neiškeisčiau į nieką. Ir žinau, kad tų spalvų bus dar daugiau, kad kiekvieni metai, kiekvienas mėnuo, net kiekviena diena atneš mums vis kažką naujo ir nepaprasto.
Ir tikrai, pirmasis gimtadienis – labai rimta šventė! Tokia rimta, kad Adelė šventė net tris kartus. Bet tortą ragavo tik vieną :) Ir skirtą tik jai! Gaminau be cukraus, nes nusprendžiau su juo dar neskubėti, tad tortas pavyko toks labai leliūkiškas ir lengvai desertinis. Natūralaus saldumo suteikia bananas ir persikas, bet mažylei to visiškai pakako, kad su pasigardžiavimu suvalgytų du didelius gabalus. Ragavau ir aš, prisipažinsiu, kad man, kaip saldumynų pagadintai, saldumo pritrūko. Bet problema lengvai išsprendžiama tiesiog šiek tiek cukraus įmaišius į kremą.
INGREDIENTAI:
• 1 bananas;
• 1 persikas;
• ½ puodelio pieno;
• 1 kiaušinis;
• 1 puodelis miltų;
• Gabalėlis sviesto;
• 400 g kepinių varškės arba rikotos sūrio;
• 250 ml plakamosios grietinėlės.
KAIP GAMINTI:
1.Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2.Bananą ir persiką nulupkite ir sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos tyrelės.
3.Kiaušinį išplakite su pienu bei paruošta vaisių tyrele. Pilkite miltus ir maišykite, kad gautųsi vientisa tešla.
4.Kepimo indą ištepkite sviestu ar kitais riebalais. Supilkite tešlą ir kepkite orkaitėje apie 30 min. Iškeptą pagrindą palikite atvėsti.
5.Grietinėlę išplakite iki standumo ir sumaišykite su varške.
6.Tortuko pagrindą perpjaukite perpus ir užtepkite dalį paruošto kremo, uždėkite paplotį ir vėl tepkite kremą. Galite nedaryti pertepimų, o iškart kremą tepti ant pagrindo viršaus. Puoškite pabarstukais, džiovintomis uogomis, vaisių gabalėliais.