Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-09-12

Puikaus skonio varškėtukai, kuriems lengvumo ir naujų spalvų suteikia obuoliai.

                                   

 Jei ne mano mažoji, turbūt, varškėtukų nebūčiau gaminusi dar daugybę metų, bet kokia gi vaikystė be jų! Keptų ar virtų, gardintų su grietine ir didžiuliu šaukštu cukraus, su jogurtu ir dar didesniu šaukštu močiutės gamintos uogienės ar tiesiog su ką tik iš sodo nuskintomis uogomis ir dar šviežiu medumi. Tokie varškėtukai man primena laiką namuose, kai mama greitai pagaminusi kviesdavo mus prie stalo pietauti ar vakarieniauti, kai rasdavome pilnas lėkštes jų vos grįžusios su sese iš mokyklos ar kai skanaudame keliaudami ankstyvais rytais į sodybą. Gaminu juos ir savo mergaitei. Beveik tokius pačius, kaip mano mama, tik dar patobulinu – įtarkuoju kelis obuolius, kurie varškėtukams suteikia ypatingo purumo bei lengvumo!

 

 

INGREDIENTAI:


•    180 g varškės;
•    1 kiaušinis;
•    2 – 3 nedidukai obuoliai;
•    Keli valg. š. miltų;
•    Žiupsnis cinamono.


KAIP GAMINTI:


1.Varškę sutrinkite su kiaušiniu ir stambiai įtarkuokite į masę obuolius. Sumaišykite.
2.Suberkite miltus, cinamoną ir išminkykite rankomis. Tešla neturi būti labai kieta, geriau minkštesnė, šiek tiek limpanti tarp pirštų.
3.Suformuokite norimo dydžio varškėtukus, kuriuos kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. arba kol gražiai apskrus.
4.Patiekite su mėgstamomis uogomis, jogurtu.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK