Sumuštiniai pusryčiams tikrai neturi būti nuobodūs, su sviesto užtepu, sūrio ir dešros griežinėliais. Jie gali būti įdomūs, dar neragauti ir nepaprastai gardūs. Ypač tuomet, kai tikrą pusryčių karalių avokadą subičiuliauji su varške, taip draugiškai draugiškai, kad šis duetas ima ir pavirsta net keliais neįprastais sumuštiniais: sveikai, sočiai ir puikiai dienos pradžiai! :)
1 - asis avokado ir varškės dueto variantas su-muš-ti-niams! :)
INGREDIENTAI:
• 1 mėgstamos juodos duonos riekė;
• ½ avokado;
• 50 g varškės;
• 1 – 2 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje (nebūtina);
• Vienas kitas žalumynas: gražgarstė, petražolė ar špinatas;
• Žiupsnelis šviežių petražolių;
• Žiupsnelis druskos, juodųjų arba citrininių pipirų;
• Šlakelis citrinos sulčių.
KAIP GAMINTI:
1.Varškę sutrinkite ir pagardinkite druska, juodaisiais pipiriukais ir smulkintomis petražolėmis. Storesniu sluoksniu užtepkite ant duonos riekės.
2.½ avokado supjaustykite vidutinio storio griežinėliais ir uždėkite juos ant ruošiamo sumuštinio.
3.Ant viršaus uždėkite saulėje džiovintus pomidorus, žalumynus ir viską lengvai apšlakstykite citrinos sultimis bei pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipiriukais :)
2 - asis sumuštinių su varške ir avokadu variantas! :)
INGREDIENTAI:
• 1 mėgstamos juodos duonos riekė;
• ½ avokado;
• 20 g varškės;
• Žiupsnelis druskos, juodųjų arba citrininių pipirų;
• Žiupsnelis smulkintų džiovintų paprikų ar kitų mėgstamų prieskonių;
• Žiupsnelis šviežių petražolių;
• Šlakelis citrinos sulčių.
KAIP GAMINTI:
1.½ avokado sutrinkite šakute, bet ne per daug, kad liktų ir gabalėlių. Masę pagardinkite druska, juodaisiais arba citrininiais pipiriukais, šlakeliu citrinos sulčių ir užtepkite ant duonos riekės.
2.Ant ruošiamo sumuštinio patrupinkite varškės gabaliukų. Viską apibarstykite šviežiomis petražolėmis bei gausiau džiovintomis paprikomis. Jei turite namie vasaros metu džiovintos aitriosios paprikos, galite, susmulkinus, apibarstyti ir ja :)