Saldžiarūgštis keptų pomidorų padažas yra toks, kurio neįsimylėti tiesiog neįmanoma! Tai padažas, kuriam prireiks vos kelių ingredientų ir gerų dešimties minučių virtuvėje – tikrai taip, vos tiek. Visa magija ima ir įvyksta orkaitėje, kurioje pomidorai drauge su aitriosiomis paprikomis ir kitais ingredientais praleidžia kiek daugiau nei pusantros valandos, lengvai sukepdami ir puikiai susidraugaudami tarpusavyje. Tirštas, lengvai saldus ir pikantiškai aštrus – toks jis! P.S. Patariu išsikepti daugiau, nes greitai jo nelieka.
INGREDIENTAI:
•2 kg pomidorų;
•2 svogūnai;
•1 česnako galvutė;
•2 arb. š. druskos;
•2 aitriosios paprikos;
•100 g rudojo cukraus;
•50 ml alyvuogių aliejaus;
•2 arb. š. cinamono;
•Ryšulėlis šviežių petražolių;
•Geras žiupsnis provanso ar kitų mėgstamų žolelių.
KAIP GAMINTI:
1.Į kepimo indą dedame pjaustytus pomidorus, svogūnus, česnaką bei aitriąsias paprikas.
2.Beriame druską, rudąjį cukrų, cinamoną, smulkintas petražoles ir provanso žoleles. Pilame ir alyvuogių aliejų. Išmaišome.
3.Paruoštas daržoves kepame 180 laipsnių orkaitėje apie pusantros – dvi valandas. Vis patikriname, kad padažas nepradėtų prikepti. Jei reikia, įpilame dar šiek tiek aliejaus.
4.Iškepusias daržoves sutriname ir sudedame į indelius. Taip paruoštą padažą galima konservuoti arba šaldyti kubeliais. O dar geriau, skanauti iškart!