Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-08-24
Nepaprastai gardus, maistingas ir itin lengvai paruošiamas padažas, kuris tiks daugeliui patiekalų gardinti.
Pasiruošę paragauti skaniausio pomidorų padažo, kurį itin paprasta pasigaminti namuose? Lengvai saldus keptų pomidorų bei cukinijų padažas yra toks, kurio neįsimylėti tiesiog neįmanoma! Tai padažas, kuriam prireiks vos kelių ingredientų ir gerų dešimties minučių virtuvėje – tikrai taip, vos tiek. Visa magija ima ir įvyksta orkaitėje, kurioje pomidorai drauge su cukinijomis, paprikomis bei kitais ingredientais praleidžia kiek daugiau nei pusantros valandos, lengvai sukepdami ir puikiai susidraugaudami tarpusavyje. Tirštas, lengvai saldus ir nepaprastai skanus – toks jis! P.S. Patariu išsikepti daugiau, nes greitai jo nelieka – jis tobulai tinka makaronams, picoms ar ryto sumuštiniams.
INGREDIENTAI:
• 2 mažesnės cukinijos;
• 1 didesnis raudonasis svogūnas;
• 1 – 2 saldžiosios paprikos;
• Keli didesni pomidorai;
• Žiupsnis druskos;
• Žiupsnis džiovintų raudonėlių;
• Šiek tiek alyvuogių aliejaus;
• Keli arb. š. pomidorų pastos;
• 2 – 3 valg. š. cukraus;
• Ryšulėlis šviežių bazilikų
KAIP GAMINTI:
1.Cukinijas, svogūną, paprikas bei pomidorus supjaustome ir sudedame į kepimo indą.
2.Viską pagardiname druska, raudonėliais bei alyvuogių aliejumi. Dedame į 190 laipsnių orkaitę ir kepame apie 1,5 val, kol daržovės suminkštėja.
3.Iškepusias daržoves sutriname iki vientisos arba tirštesnės masės.
4.Paruoštą masę supilame į puodą, beriame cukrų, dedame pomidorų pastą bei beriame baziliko lapelius. Viską išmaišome ir kelias minutes paverdame.
5.Paruoštą padažą pilame į stiklinį indą su dangteliu. Paruoštą padažą galima laikyti šaldytuve iki savaitės. Paruošus padažo daugiau galima jį pilti į stiklinius indus su užsukamais dangteliais ir konservuoti žiemai.