Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-01-30

Vienas skaniausių savaitgalio malonumų - ką tik iš orkaitės ištrauktos bandelės yra nuostabios!

14 bandelių su dešrelėmis

 

 Savaitgalio planas bandelės su dešrelėmis! Nostalgiškos, taip labai primenančios vaikystę, akimirksniu suvalgomos ir tokios, kurias norisi kepti dar ir dar kartą. Taip! Tai bandelės iš mielinės tešlos, kurias kepant namai lengvai pakvimpa mielėmis ir nostalgiškomis akimirkomis, tai bandelės, kurias ragaujant mėgaujiesi jų minkštumu ir šviežumi, tai bandelės, kurias tikrai labai lengva pagaminti savo virtuvėje ir tai bandelės, kurios puikiai tinka ne tik vėlyvam rytui, bet ir nekantriai laukiantiems snieguotiems nuotykiams kieme su karšta arbata iš termo puodelių. Kepame drauge? Bus nepaprastai skanu, pažadu!

 


INGREDIENTAI:


•14 dešrelių;
•2 puodeliai miltų;
•7 g sausų mielių;
•2 arb. š. cukraus;
•½ arb. š. druskos;
•150 ml pieno;
•40 g sviesto;
•2 kiaušiniai.

 


KAIP GAMINTI:


1.Dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų bei druską.
2.Pašildykite pieną ir jį supilkite į paruoštus miltus.
3.Išlydikite sviestą ir kartu su juo išplakite vieną kiaušinį. Kiaušinio plakinį taip pat supilkite į miltus.
4.Šaukštu išmaišykite tešlą. Kai tešla išsimaišo, pradėkite ją minkyti su pirštais – jei reikia, įberkite dar truputį miltų – tešlą turi būti vientisa ir nelipti tarp pirštų. Išminkius tešlą iš jos suformuokite tešlos rutulį ir palikite valandai inde uždengę rankšluosčiu, kad tešla iškiltų.
5.Iškilusią tešlą iškočiokite 0,5  - 1 cm storio ir apsukite ja dešreles.
6.Bandeles su dešrelėmis ištepkite likusio kiaušinio plakiniu. P.S. Kepamas bandeles galite apibarstyti sezamais, linų sėmenimis ar kitais mėgstamais pagardais.
7.Bandeles kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min arba kol gražiai apskrus. Kepimo metu galite įjungti vėjelį.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK