Jaukiam vasaros vakarui traškios cukinijų lazdelės? Tikrai taip! Tai puikus užkandis, kuris patiks visai šeimai – jas lengva pagaminti, gardu skanauti tiek ką tik ištrauktas iš orkaitės, tiek jau gerokai pravėsusias, jos dera su skirtingais padažais ir tinka ne tik užkandžiauti namuose, bet ir susidėti į iškylų dėžutę. Šios cukinijų lazdelės yra labai rimtos konkurentės keptoms bulvytėms - užkandis, kuris tikrai tiks visos šeimos nuotykiams tiek namuose, tiek kelionėse!
INGREDIENTAI:
•2 cukinijos;
•2 – 3 kiaušiniai;
•100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
•100 g maltų džiūvėsėlių;
•100 g miltų;
•Žiupsnis druskos;
•Žiupsnis juodųjų pipirų.
KAIP GAMINTI:
1.Cukinijas supjaustome norimo dydžio šiaudeliais.
2.Viename dubenėlyje išplakame kiaušinius, kitame sumaišome parmezano sūrį, džiūvėsėlius bei druską ir juoduosius pipirus, į kitą dubenėlį suberiame miltus.
3.Cukinijų šiaudelius merkiame į kiaušinių plakinį, apvoliojame miltuose, vėl kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose.
4.Paruoštus cukinijų šiaudelius kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekiame su mėgstamu padažu.